Živela ustvarjalnost! V treh letih več kot 20 ustvarjalcev in prav toliko različnih načinov kreativnosti

Projekt Živela ustvarjalnost!, ki ga člani nevladne organizacije v javnem interesu raum AU realizirajo že tretjo sezono zapovrstjo, se letos zaključuje s potujočo razstavo.

Tri leta, več kot 20 ustvarjalcev in prav toliko različnih načinov kreativnosti”, na hitro povzame zdaj že triletni projekt Živela ustvarjalnost! vodja Rado Carlo Poggi in pove, da je osnovni namen projekta preprost – približati kreativnost v vsakdanjem življenju. “Kar poskušamo doseči s približevanjem raznolikih in izvirnih načinov kreativnosti, z izvedbami ustvarjalnih delavnic, v sklopu katerih sodelujoči ustvarjalci prikažejo proces svojega ustvarjanja in z razstavami, ki obelodanijo tekom delavnic nastale stvaritve”, doda.

Poudari, da so v letošnji sezoni prikazali manjše število kreativno-izraznih načinov kot pretekli dve leti, saj so dali večji poudarek na same ustvarjalne delavnice, torej na proces dela. Tekom preteklih izvedb so namreč opazili, da obiskovalci generalno poznajo zelo obsežno paleto kreativnih možnosti, medtem ko je poznavanje procesa, oziroma možnosti, kako to narediti sam, veliko manj splošno prisotno.

In to so poskušali spremeniti prav z letošnjimi obsežnejšimi delavnicami, ki so ponujale vpogled v glasbeno produkcijo, kulturno dejavnost in v izdelovanje aromatiziranega nakita.

Kot zadnja v nizu letošnje izvedbe pa je svojo fascinacijo predstavila grafična oblikovalka Lidija Verčkovnik, ki je v sklopu sodelovanja predstavila metodo fraktalna risba, možnost samopomoči z umetnostjo in njeno uporabo v vsakdanjem življenju. Ta, kot pove ustvarjalka, pripomore k harmonizaciji osebnih odnosov, pri razvijanju potencialov in pri osvobajanju, v najširšem pomenu.

Avtoportreti duš, kot je izdelke, ki so jih tekom delavnic ustvarili mladi PUM-ovci, udeleženci Tretje osnovne šole in zainteresirana javnost, poimenovala Verčkovnikova, so po premierni predstavitvi v Galeriji raum AU na ogled tudi v MKC Slovenj Gradec, do konca oktobra.