Search
Close this search box.

Živela ustvarjalnost! in promocija kreativnosti

Projekt Živela ustvarjalnost!, s katerim so člani raum AU pričeli že v mesecu maju in ki se zaključuje prav v teh dneh, je vzel pod drobnogled široko paleto kreativnosti. 

Razmislek, da je promocija kreativnosti izjemnega pomena za odkrivanje novih idej in konceptov, ki posledično širijo obzorje zavednega, je vodil snovalce projekta Živela ustvarjalnost!. In s tem impulzom je organizacijska ekipa, kot nam pove Rado Carlo Poggi, vodja projektnega kolektiva, k projektu povabila šest domačih ustvarjalcev, ki pri procesu ustvarjanja rokujejo z različnimi izraznimi mediji – Jože Aberšek Aba se izraža s sliko, Franc Denovnik Branko z lesom, Primož Juvan s fotografijo, Alenka Seničar s tapiserijami, Aleš Gangl z besedo in glasom, Elijah Hlastan pa z računalniškim programiranjem. 

Sodelujoči ustvarjalci so pod mentorstvom organizacijske ekipe spoznali profesionalno okolje ter pri tem realizirali vsak svojo razstavo in ustvarjalno delavnico. Slednje so obiskovalcem, med katerimi so bili tudi uporabniki PUM-a, Zavetišča za brezdomce, mladi Gimnazijci in učenci Druge osnovne šole, nudile vpogled tudi v proces dela.

In prav proces je, kot nadaljuje vodja projekta, v vsej svoji večplastnosti trenutkov in slučajev, v paru z inteligenco reagirati in agirati, integrativen del življenja, napredek. Usmeriti napredek humanističnim ciljem pa je bistvo kultiviranega človeka, torej bistvo kultivirane družbe. Da lahko umetnost in ustvarjalnost pri tem pomagata, pa se je izkazalo tudi pri Živela ustvarjalnost!, Rado Poggi zaključi razmišljanje. 

Projekt Živela ustvarjalnost! je s prostranim naborom prikazane kreativnosti v raum AU privabil zelo širok krog obiskovalcev, ki so ob razstavah in spremljajočih ustvarjalnih delavnicah kreirali nove, konstruktivne, žive in večplastne diskusije. Prav takšne, kakršnih se nadejajo člani raum AU.

Dogodki