fbpx
.
.

Živela ustvarjalnost! & Elijah Hlastan

  • raum AU

Elijah Hlastan je že peti ustvarjalec v nizu, ki se z razstavo in spremljajočo delavnico predstavlja v sklopu projekta Živela ustvarjalnost!, ki ga z namenom približevanja fascinacije in koristnosti kreativnega v vsakdanjem življenju, realizirajo člani raum AU.

V sklopu projekta, ki se je pričel v mesecu maju, so obiskovalci spoznali različne izrazne medije – risanje je predstavil Jože Aberšel Aba, ustvarjanje z lesom je potekalo pod vodstvom Franca Denovnika, Primož Juvan je obiskovalce popeljal v svet fotografije, tapiserije pa je zastopala Alenka Seničar. Tokratni ustvarjalec, Elijah Hlastan, pa prikazuje novodobne načine ustvarjanja, preko računalniškega programiraja.

Razstava Elijah Hlastan: Scripted reality med drugim vabi tudi k razmišljanju o življenju v digitalnih svetovih, pove vodja projekta Rado Carlo Poggi, o tako imenovani “skriptirani resničnosti”, k čemur obiskovalce nagovarja tudi izobešen tekst, ki ga je napisal Peter Weibel, umetniško-znanstveni vodja nemškega Centra za umetnost in medije, ZKM.

Vsak ustvarjalec v sklopu projekta izvede tudi ustvarjalno delavnico, z namenom, da obiskovalci pobliže spoznajo način kreativnosti in ustvarjalca samega. Na današnji delavnici je Elijah Hlastan prikazal osnovno računalniško programiranje.

Prisrčno vabljeni k ogledu razstave Elijah Hlastan: Scripted reality, ki je v raum AU, Partizanska pot 12, Slovenj Gradec, na ogled do 11. oktobra.

Dogodki

februar 2020
Trenutno ni dogodkov.
Load More

Zadnja obvestila

Close Menu