Search
Close this search box.

Z odprtjem Kometrovega kabineta nudi Dvorec Bukovje obiskovalcem še polnejše doživetje (FOTO)

V petek, 25. oktobra, na obletnico smrti Hansa Kometra, najpomembnejšega lastnika Dvorca Bukovje, je vrata odprl nov prekrasen salon, poimenovan Kometrov kabinet. V njem je razstavljeno čudovito staro pohištvo ter lovske trofeje in številne druge zanimivosti, ki prikazujejo, s čim vse se je verjetno Hans Kometer ukvarjal. Seveda eksponati na žalost niso Kometrovi, je pa pohištvo izbrano iz enakega obdobja, kot ga je imel Kometer, tako, da si bodo obiskovalci dvorca z lahkoto predstavljali, kako je takrat njegov kabinet lahko izgledal.

Z odprtjem tega prekrasnega salona je Dvorec Bukovje tako še bogatejši in nudi še polnejše doživetje obiskovalcem, ki se odločijo za ogled. Bo pa ob koncu novembra v kabinet dodanih tudi nekaj avtentičnih stvari, ki bodo še obogatile že tako bogat salon in mu dale poseben pomen.

Vse zbrane na odprtju je najprej nagovoril direktor JZ Dravit Žare Tomšič, zatem je pohvalila delo celotne ekipe županja Občine Dravograd Marijana Cigala, zamisel o postavitvi eksponatov je podal oblikovalec Jože Murkovič, potek samih del pa je opisal Jožef Kramer in se zahvalil vsem, ki so prispevali tudi veliko svojega prostega časa, da je kabinet ugledal luč v takšni podobi.

Kometrov kabinet in seveda vse ostale salone (skupaj s tem zadnjim jih je sedaj že pet) si lahko ogledate v delovnem času Javnega zavoda Dravit ali ob sobotah in nedeljah po predhodnem dogovoru.

Besedilo: Robert Preglau, koordinator OI JSKD Dravograd

Dogodki