Search
Close this search box.

VIDEO in FOTO: Na Ravnah slavnostno podelili občinska priznanja

Ravne na Koroškem praznujejo dvanajstega aprila svoj občinski praznik. Na ta dan so leta 1952 izglasovali zakon, ki je Ravnam dodelil status mesta. Obletnico pridobitve mestnih pravic so na predvečer praznika proslavili s slovesno sejo občinskega sveta v Kuharjevi dvorani ravenskega gradu. Slavnostni govornik je bil župan dr. Tomaž Rožen. Ob tej priložnosti so podelili tudi priznanja najzaslužnejšim občanom.

[yendifplayer video=23]

Prežihove plakete za kulturo, Klančnikove za šport

Prejemniki Prežihovih plaket za kulturne dosežke v letu 2017 so Mojca Šipek, gledališka skupina Koroškega medgeneracijskega centra in Štefan Marflak. Slednji je prejel Veliko Prežihovo plaketo za svoj obsežni delovni opus.

Klančnikove plakete za dosežke na področju športa so prejeli plavalec Martin Bau, Marko Kobovc in Nogometni klub Fužinar. Dobitnik Velike Klančnikove plakete je Radovan Pšeničnik.

Najvišje priznanje – nagrada Občine Ravne na Koroškem

Najvišje priznanje, nagrado občine Ravne na Koroškem, je prejel Andrej Gradišnik za dolgoletno uspešno vodenje največjega podjetja na Koroškem in za uspešno povezovanje družbe Metal z lokalnim okoljem.

Dogodki