VIDEO in FOTO: 15 Korošcev na Festivalu VOICES v Avstriji

V mesecu oktobru se je zaključilo 6-dnevno mednarodno srečanje mladih VOICES 2015, ki je potekalo v mestu Weiz v Avstriji in pri katerem je sodelovalo 15 mladih Korošcev. Projekt, podprt iz strani ERASMUS +, so izpeljala tri društva: Future Icons e.V. iz Avstrije, Körmendi Kulturális Központ iz Madžarske in slovenjgraško kulturno društvo RAUM AU.

6febd4c4384e8f172d72aaeb470b230f

Projekt VOICES 2015, ki poteka že osmo leto, združuje mlade iz treh držav, Avstrije, Madžarske in Slovenije. Poleg jezikovne in kulturne integracije ga zaznamuje tudi znanje petja. Na festivalu sta sodelovala tudi dva slovenska glasbena ustvarjalca– Murat, ki je vodil delavnice beatboxa, in Darko Nikolovski, ki je mlade podučil osnove rapa in hip hopa. Poleg tega so mladi lahko dodatno izbirali tudi med delavnicami klasičnega petja, pop petja, fantovskim, dekliškim ter zborovskim petjem.

V prvem delu srečanja je politolog in ekonomist Rado Carlo Poggi z metodo »proaktivna kavarna«, ki odpira prostor za kreativne in k akciji naravnane pogovore, predstavil letošnjo temo festivala – »my voice, my aims«. Tako so nastali prvi teksti, ki so jih kasneje mladi s pomočjo Murata in Darka Nikolovskega uglasbili in jim pridali „beat“.

VIDEO: Kratek pregled dogajanja:

Energija, ki je izžarevala pri prepletanju interpretacije izkušenih in izpiljenih glasbenikov s tistimi na začetku glasbene poti, je bila tista prava pozitivna glasbena energija, ki jo je redko čutiti, kar se je skristaliziralo tudi na zaključnem koncertu v nabito polni dvorani »Garten der generationen«, v mestu Weiz, v Avstriji. 

[foldergallery folder=”wp-content/uploads/old/slike/2015/voices” title=”Galerija slik”]

Učiti in naučiti mlade glasbenike, da je glasba veselje in da tudi na drugi strani naših meja živijo mladi s podobnimi cilji, je tisto, kar je očitno uspevalo organizatorjem in vodjem delavnic na festivalu Voices 2015.

VIDEO: Celotna vsebina dogodka

 

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.