Search
Close this search box.

Včeraj je bila v Dvorcu Bukovje predstavljena nova knjiga Srečka Nagliča

Knjiga nosi naslov Koroška planinska pot v razglednicah.

Nastala je na pobudo avtorjevih prijateljev, med katerimi je bil tudi Bogomir Fajmut-Fajči. Srečko Naglič je namreč velik ljubitelj planin in gora, ki pa mu je hobi tudi zbiranje planinskih razglednic. Tako je zbral vse razglednice, ki prikazujejo Koroško planinsko pot. Ko jih je razstavljal, pa mu je marsikdo povedal, da bi bila velika škoda, če bi te razglednice bile samo pri njemu doma in morda kdaj pa kdaj na kakšni razstavi in zato je padla ideja, da se vse to zbere v knjigi.

Tako se je začela kar naporna pot od ideje do izdaje knjige, ki pa je bila lažja ob pomoči prijateljev, družine in delno tudi JSKD OI Dravograd. Knjiga je ugledala luč sveta in čas je bil, da se predstavi širši javnosti.

Tako so se začele predstavitve in ena izmed teh je bila sinoči v čudovitem ambientu baročnega dvorca Bukovje. O ideji, nastajanju knjige in seveda o knjigi sami se je z avtorjem pogovarjala Katja Čevnik. S planinskimi pesmimi pa so dogodek popestrili člani Moškega pevskega zbora Šempetrski pavri pod vodstvom Irene Glasenčnik.

Ob tej priložnosti je v pritličju dvorca bila na ogled tudi razstava vseh razglednic.

Vir: Robert Preglau, JSKD OI Dravograd

Dogodki

Knjiga nosi naslov Koroška planinska pot v razglednicah.