Search
Close this search box.

V Velenju bodo s slavnostnim koncertom odprli Visto – park z razgledom (VIDEO)

V soboto, 19. junija, ob 18. uri bodo s slavnostnim koncertom odprli Visto – park z razgledom. Še pred tem pa Festival Velenje vabi na prvi poletni koncert na Visti. Vstopnine ni.

Za glasbeni program bodo poskrbeli Pihalni orkester Premogovnika Velenje, Sanja Mlinar Marin, Matjaž Jelen in vokalna zasedba Perpetuum Jazzile. Že uro pred velikim koncertom pa se bodo na različnih lokacijah po prizorišču predstavljali učenke in učenci Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje. Zbrane goste bo nagovoril župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, ki bo s tem tudi uradno predal objekt namenu. Slavnostni koncert bo povezoval Velenjčan Uroš Kuzman.

VIDEO: Vista prireditveni oder in prostor

“V Velenju nimamo le Velenjske plaže, ki je bila že trikrat izbrana za najboljše naravno kopališče, sedaj imamo tudi enega najboljših in najlepših prireditvenih prostorov, ki je pred dnevi dobil tudi novo ime: Vista – park z razgledom. Sodobna ureditev degradiranega območja ob Velenjskem jezeru predstavlja prostor, kjer se združujejo elementi zemlje, vode in zraka. Namenjena je še bolj kakovostnemu preživljanju prostega časa v našem mestu,” so ob tej priložnosti zapisali na Facebook strani Vista Park z razgledom.

FOTO: Facebook Vista – park z razgledom

“Kot je na vabilu zapisal župan Peter Dermol, se bodo kmalu po novem prostoru zaslišali tudi elementi glasbe, petja in veselja in takrat bo naš oder skupaj z obiskovalci, zasijal v vsej svoji veličini! Zasijmo skupaj na največjem prireditvenem prostoru v Sloveniji in mu dodajmo še elementa sreče in praznovanja! Vstop na koncert je brezplačen,” so dodali.

Še pred tem pa Festival Velenje vabi na prvi poletni koncert na Visti. Vabljeni. Obvezna rezervacija brezplačnih vstopnic: vstopnice@festival-velenje.si ali 03 898 25 90.

V soboto, 19. junija, ob 18. uri bodo s slavnostnim koncertom odprli Visto – park z razgledom. Še pred tem pa Festival Velenje vabi na prvi poletni koncert na Visti. Vstopnine ni.