Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu ta teden na ogled razstava aromatiziranega nakita (FOTO)

V Slovenj Gradcu si lahko do konca tedna ogledate razstavo aromatiziranega nakita, ki je nastal v sklopu projekta Živela ustvarjalnost!

Živela ustvarjalnost! je projekt, ki ga, v želji prikazati koristnost kreativnega v vsakdanjem življenju, že tretje leto zapovrstjo realizira nevladna organizacija v javnem interesu raum AU.

Tudi v sklopu letošnje izvedbe so člani raum AU k sodelovanju povabili ustvarjalce, ki so našli fascinacijo v različnih kreativnih izrazih, s čimer lahko, kot pove vodja projekta, Rado Carlo Poggi,“širši publiki ponujamo bogat ambitus kulturnih dražljajev, v prepričanju, da sta prav kultura in kreativnost lepa odskočnica za prosperozen posameznikov kot družben razvoj”.

Kot tretji v nizu letošnje izvedbe sta moči združili inženirska oblikovalka Vesna Jurjec Žvikart, ki se profesionalno ukvarja z izdelavo lesenega nakita ter novinarka in knjižničarka Zuhra Horvat, ki jo je prevzela aromaterapija.

Skupaj sta v sklopu ustvarjalnih delavnic prikazali proces izdelave aroma nakita, ki je po njunem mnenju več kot le lep okras, “ima zdravilne učinke in ker so nastali iz reciklirnega materiala doprinese tudi k odnosu do okolja”, povesta ustvarjalki.

Več kot navdušeni pa sta nad izkazanim interesom in nad izdelki, ki so jih ustvarili mladi udeleženci PUM-a in zainteresirana javnost, med njimi se najde tudi zaročni prstan, poudarita ustvarjalki ter povabita k ogledu razstave, ki je v raum AU, Partizanska pot 12, Slovenj Gradec, na ogled do konca tedna. Prisrčno vabljeni.

Dogodki

V Slovenj Gradcu si lahko do konca tedna ogledate razstavo aromatiziranega nakita, ki je nastal v sklopu projekta Živela ustvarjalnost!