V Slovenj Gradcu ta teden na ogled razstava aromatiziranega nakita (FOTO)

V Slovenj Gradcu si lahko do konca tedna ogledate razstavo aromatiziranega nakita, ki je nastal v sklopu projekta Živela ustvarjalnost!
241510038_5029857633709320_7961967106787085156_n

Živela ustvarjalnost! je projekt, ki ga, v želji prikazati koristnost kreativnega v vsakdanjem življenju, že tretje leto zapovrstjo realizira nevladna organizacija v javnem interesu raum AU.

Tudi v sklopu letošnje izvedbe so člani raum AU k sodelovanju povabili ustvarjalce, ki so našli fascinacijo v različnih kreativnih izrazih, s čimer lahko, kot pove vodja projekta, Rado Carlo Poggi,“širši publiki ponujamo bogat ambitus kulturnih dražljajev, v prepričanju, da sta prav kultura in kreativnost lepa odskočnica za prosperozen posameznikov kot družben razvoj”.

Kot tretji v nizu letošnje izvedbe sta moči združili inženirska oblikovalka Vesna Jurjec Žvikart, ki se profesionalno ukvarja z izdelavo lesenega nakita ter novinarka in knjižničarka Zuhra Horvat, ki jo je prevzela aromaterapija.

Skupaj sta v sklopu ustvarjalnih delavnic prikazali proces izdelave aroma nakita, ki je po njunem mnenju več kot le lep okras, “ima zdravilne učinke in ker so nastali iz reciklirnega materiala doprinese tudi k odnosu do okolja”, povesta ustvarjalki.

Več kot navdušeni pa sta nad izkazanim interesom in nad izdelki, ki so jih ustvarili mladi udeleženci PUM-a in zainteresirana javnost, med njimi se najde tudi zaročni prstan, poudarita ustvarjalki ter povabita k ogledu razstave, ki je v raum AU, Partizanska pot 12, Slovenj Gradec, na ogled do konca tedna. Prisrčno vabljeni.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.