V sklopu Dneva za spremembe na tržnico, razstavo ali po flance

V sklopu največje vseslovenske prostovoljne akcije Dan za spremembe, katerega je Slovenska filantropija iniciirala že leta 2010, vas k aktivnostim vabijo tudi v Slovenj Gradcu, kjer aktivnosti nastajajo pod okriljem Mestne občine Slovenj Gradec, MOCIS-a Centra za izobraževanje odraslih, Zdravstvenega doma Slovenj Gradec, Meškove bukvarne, Ekološkega društva, Spotur-ja in raum AU.

Letošnja akcija sicer poteka pod sloganom Premagajmo osamljenost, z njo pa želijo povezati ljudi po Sloveniji, s poudarkom na prostovoljski pomoči k premagovanju osamljenosti. Akcije bodo delno potekale na spletu, aktivnosti v živo pa bodo po Sloveniji izvajali do konca aprila. Glede na napovedi, bo za pestro dogajanje poskrbljeno tudi v Slovenj Gradcu.

Program aktivnosti v Slovenj Gradcu

FOTO: Večgeneracijski center Andeški hram

Dan za spremembe je največja vseslovenska prostovoljska akcija, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov k aktivnemu odzivu na potrebe svoje skupnosti. Že od leta 2010 nagovarjajo prebivalce Slovenije, da se skupaj vsaj za en dan lotijo prostovoljstva, so še dodali pri Slovenski filantropiji.

Letos bo širom Slovenije organiziranih 201 prostovoljskih aktivnosti, katerih rdeča nit bo naslavljanje osamljenosti z namenom krepitve vezi med posamezniki, organizacijami, skupnostmi in nenazadnje v celotni družbi. Prav tako ne smemo pozabiti, da je prostovoljstvo pomembna oblika aktivacije, ki zmanjšuje osamljenost in vrača smisel tako prostovoljcu kot prejemniku prostovoljske pomoči.

Aktivnosti bodo potekale v več kot 100 krajih. Med organizatorji so društva, vrtci, šole, krajevne skupnosti, občine, javni zavodi in posamezniki. Po vsej državi bo aktivnih več kot 350 organizacij in 10.000 prostovoljcev.

FOTO: Večgeneracijski center Andeški hram

Dogodki