Search
Close this search box.

V ravenski knjižnici O besedi, ki ni hotela iz slike

V razstavišču ravenske knjižnice se je v četrtek predstavila pisateljica Sanja Pregl s svojo knjigo izgubljene dvojine, obenem pa so knjižnici zaprli Preglovo razstavo O besedi, ki ni hotela iz sike.

Na srečanju je pisateljica predstavila svoj nov roman Izgubljene dvojine iz katerega je prebrala tudi nekaj odlomkov. Z njo se je pogovarjala umetnostna zgodovinarka Milena Zlatar.

V romanu Izgubljene dvojine sledimo dvema zgodbama. “Ena je faktografska, prikazuje osebe, čas in kraj dogajanja. Pozornemu bralcu pa se hitro izriše tista druga, ki je plod avtoričinega subtilnega, nežnega, skritega sveta, ki ga zaznamo samo na mikrofrekvencah. To zgodbo mora vsak bralec odkriti in razumeti sam. Roman se začne z glavnim moškim likom Juretom. Možem, ljubimcem in bratom, ki ga zadane možganska kap. Medtem ko leži v komi, tri ženske ugotavljajo, v kakšni bližini so bile v odnosu do njega. Roman je pripoved o odnosih, o minljivosti, obžalovanju, odločitvah in trenutkih, ki za vedno spremenijo tok življenja.”

Sanja Pregl že več kot dve desetletji piše za otroke in odrasle, krajše kolumne je objavljala tudi v nekaterih revijah. Doslej je v slovenščini izšlo osemnajst njenih izvirnih knjig. Njena dela so prevedena v več tujih jezikov.

Obiskovalci pa so imeli možnost, da so si v knjižnici še zadnjič ogledali likovno razstavo pisateljičinega brata slikarja Arjana O besedi, ki ni hotela iz slike, katera je bila na ogled vse od sredine junija.

Arjan Pregl spada v generacijo slovenskih slikarjev, rojenih v prvi polovici 70. letih, ki so, po zaključenem študiju na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, v poznih 90. letih začeli z delovanjem v slovenskem likovnem prostoru. Pri svojem ustvarjanju posega na več področij – poleg slikarstva, grafike in ilustracije tudi na področje literature.”

VIR: KOK, sloart.si, biblos.si

Dogodki