Search
Close this search box.

V maloobmejnem mejnem prehodu Libeliče se bo odprla skupinska razstava Medprostor

Koroška galerija likovnih umetnosti v sredo, 28. septembra 2022, ob 18. uri, v maloobmejnem mejnem prehodu Libeliče odpira skupinsko razstavo Medprostor.

Razstava Medprostor je zasnovana ob stoti obletnici priključitve Libelič k matični domovini. Izvirajoč iz premisleka o mejah, ki zaznamujejo geopolitično območje Slovenije in konkretno meje med Slovenijo in Avstrijo, se ukvarjajo s širšim konceptom in pojavom meja nasploh.

Izbrani umetnici in umetniki iz različnih stališč v fokus postavljajo umetniške raziskave in interpretacije geopolitičnih krajin ter razkrivajo osebne zgodbe. Temo meja odpirajo z jasnim družbeno-kritičnim poudarkom. Z razstavo želijo vzpostaviti alternativni premislek o obmejnih prostorih, kjer nastajajo in se vzpostavljajo hibridne identitete. V preteklosti so bili ti prostori večinoma opredeljeni kot manjvredni, na tem mestu pa jih želijo izpostaviti kot prostore potencialnosti, če ne celo prihodnosti.

Umetniki: Nika Autor, Boris Beja, Vesna Bukovec, Jošt Franko, Jure Markota, Mark Požlep

Razstava je nastala v sklopu projekta »Koroška 100 let pozneje« in bo na ogled do 23. oktobra 2022.

Ogled razstave je sicer možen po dogovoru (Adrijan Zalesnik 031 375 442, Nataša Knez 031 308 945, Irma Knez 041 375 192).

Besedilo: Manja Gerold, Koroška galerija likovnih umetnosti

Koroška galerija likovnih umetnosti v sredo, 28. septembra 2022, ob 18. uri, v maloobmejnem mejnem prehodu Libeliče odpira skupinsko razstavo Medprostor.