Search
Close this search box.

V Libeličah bo predstavitev dopolnjene izdaje knjige Libeliška kuharica “Da ne boš vočn od mize šou”

Koroški pokrajinski muzej in Kulturno prosvetno društvo Libeliče v gasilskem domu Libeliče v nedeljo, 15. decembra ob 15. uri pripravljajo predstavitev dopolnjene izdaje knjige Libeliška kuharica “Da ne boš vočn od mize šou!”.

Libeliška kuharica je izšla leta 2001 kot rezultat strokovnih prizadevanj etnologinje Brigite Rajšter in domačih gospodinj, katera so bila zbrana v študijskem krožku. Želele so, da se zapiše in ohrani bogastvo znanja in vedenja o kulturi prehranjevanja prebivalcev Libelič in okolice. Libeliška kuharica je v preteklosti doživela že tri ponatise, zdaj pa so zaradi zanimanja pripravili dopolnjeno izdajo, v katero so na novo vključili posredovanje in prenašanje znanj kuhanja libeliških jedi na mlajše generacije.

Kuharico so nadgradili tudi s katalogom predmetov: posodja, lončenine, lesenih kuhinjskih pripomočkov in posod značilnih za prvo polovico 20. stoletja, krasijo pa jo nove fotografije domačih jedi, ki jih je skozi fotografski objektiv ujel fotograf Tomo Jeseničnik.

V stari kuhinji v župnišču Libeliče je od leta 2001 za javnost odprta stalna razstava o Prehrambeni kulturi prebivalcev Libelič in okolice.

VIR: KPD Libeliče

Dogodki