Search
Close this search box.

V KGLU odpirajo novo razstavo: Nezaslišani svet, ki ga imam v glavi

V Koroški galeriji likovnih umetnosti pripravljajo novo razstavo, katere otvoritev bo v petek, 14. junija ob 19. uri. Na ogled bodo izbrana dela velikih formatov osemnajstih avtoric in avtorjev.

V Koroški galeriji likovnih umetnosti so povedali: “T. i. metamodernizem kot reakcija na opešani modernizem in postmodernizem je navrgel nekaj novih usmeritev in umetniških praks, ki so v slovenskem prostoru pri ustvarjalcih in spremljevalcih dobile svoj odmev predvsem na področju literature, medtem ko je bil ta pojav v likovni umetnosti manj opažen, čeprav so se v zadnjih dvajsetih letih tudi na področju vizualnih umetnosti zarisali jasni obrisi nove figuralike, ki se ob drugih sočasnih izrazih ozira v smeri t. i. metaromantike, za katero je značilno, da čutnost postavlja pred družbeni in politični kontekst sodobne umetnosti ter sublimno raziskuje pot k novim utopijam (nedosegljive) prihodnosti.”

Za razstavo so skušali poiskati dela in predstavnike metamodernizma in metaromantike v slovenskem slikarstvu ter jih postaviti v kontekst aktualnega dogajanja v Evropi in svetu. V razstavo so tako vključena dela: Igorja Banfija, Bojana Bense, Mateja Čepina, Mitje Ficka, Jerneja Forbicija, Boštjana Jurečiča, Simona Kajtne, Narcisa Kantardžića, Barbare Kastelec, Aleksija Kobala, Ganija Llalloshija, Roberta Lozarja, Silvestra Plotajsa Sicoeja, Nataše Ribič Štefanec, Apolonije Simon, Natalije Šeruga Golob ter video deli Nataše Prosenc Stearns in Ksenije Čerče.

Kustos razstave je Marko Košan, na ogled pa bo do 22. septembra 2019.

Silvester Plotajs Sicoe, She dreams about Sonia Mosse, 2018, olje na platnu, 195 x 130 cm

Več o razstavi si lahko preberete TUKAJ.

VIR: Koroška galerija likovnih umetnosti, Slovenj Gradec

Dogodki