V KGLU od danes na ogled Kokijeva razstava izpod rok njihovih najmlajših obiskovalcev

V preddverju Koroške galerije likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu si lahko do konca maja ogledate razstavo, ki je nastala izpod rok njihovih najmlajših obiskovalcev. V tednu družine, med 15. in 23. majem 2021, pa v galeriji družinam vseh oblik omogočajo brezplačen obisk galerij v Slovenj Gradcu in na Ravnah.
galerija, muzej

Ob letošnjem mednarodnem dnevu družin, v Koroški galeriji likovnih umetnosti odpirajo Kokijevo razstavo otroških pobarvank, ki so jih njihovi najmlajši obiskovalci s pomočjo barvic, flomastrov in barv zaradi epidemioloških razmer izdelali kar doma. Vranček Koki je maskota njihovih pedagoških programov, njegovo podobo pa je za Koroško galerijo likovnih umetnosti pred leti ustvarila koroška umetnica Tjaša Rener.

FOTO: Arhiv KGLU

“Male ustvarjalce smo ob tej priložnosti poprosili, da Kokiju s pomočjo svoje bujne otroške domišljije podarijo svež in edinstven videz,” so zapisali v galeriji in dodali, da so navihani Kokiji v čisto novih oblačilih in pisanem perju zablesteli v preddverju galerije v Slovenj Gradcu ravno na mednarodni dan družine. Vsi prejeti izdelki so objavljeni tudi na njihovi spletni strani in Facebook profilu galerije.

FOTO: Arhiv KGLU

Mini razstavo v preddverje KGLU si lahko ogledate vsak delovni dan od 7. do 19. ure, med vikendom pa od 10. do 19. ure.

V tednu družine, med 15. in 23. majem 2021, pa v galeriji družinam vseh oblik omogočajo brezplačen obisk galerij v Slovenj Gradcu in na Ravnah. S tem jih želijo spodbuditi, da svoj prosti čas kakovostno preživijo ob ustvarjanju novih kulturnih doživetij.

VIR: KGLU

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.