Search
Close this search box.

V grajskem razstavišču na ogled redna letna razstava koroških likovnikov

V Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika na Ravnah je na ogled redna letna pregledna razstava Kulturnega društva koroških likovnikov.

Kulturno društvo koroških likovnikov kot primarno in krovno društvo že 44 let povezuje likovne ustvarjalce celotne koroške regije in tudi širše. Neuradno pa so pričeli z delovanjem že nekaj let prej. “Lahko bi rekli, da so začetki povezani z ustanovitvijo likovnega salona znotraj takratne študijske knjižnice. Že zato je vsekakor prav, da se člani društva enkrat letno zberejo na pregledni razstavi prav tukaj na gradu in predstavijo najboljše, kar so ustvarili tekom preteklega leta,” je ob odprtju razstave povedala Simona Vončina iz študijske knjižnice.

Na tokratni razstavi se predstavlja 18 članic in članov društva. Na ogled so postavili raznovrsten nabor svojih del in sicer 33 slik in 6 kipov. Umetniki se predstavljajo s krajinskimi impresijami, cvetličnimi kompozicijami, upodobitvami vršacev in značilnih vedut, tihožitji in portreti.

FOTO: Redna letna pregledna razstava v grajskem razstavišču:

VIDEO: Redna letna pregledna razstava Kulturnega društva koroških likovnikov:

Otvoritev razstave je z besedo pospremila bibliotekarka in profesorica umetnostne zgodovine Simona Vončina iz študijske knjižnice, spregovoril je tudi predsednik Kulturnega društva koroških likovnikov Zoran Rožič.

Razstavo si lahko v grajskem razstavišču ogledate do 10. aprila letos.

VIR: KOK, Občina Ravne

Dogodki

V Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika na Ravnah je na ogled redna letna pregledna razstava Kulturnega društva koroških likovnikov.