Search
Close this search box.

V galeriji Kavka na ogled razstava “Dnevi visokih vod” (FOTO)

V galeriji Kavka v Mislinji so odprli razstavo na temo "Dnevi visokih vod."

V četrtek, 23. 11. 2023, je bila v galeriji Kavka, ki se nahaja v rojstni hiši Jožeta Tisnikarja, otvoritev razstave “Dnevi visokih vod.” Razstavo je organiziral Kulturno društvo Jožeta Tisnikarja, ki je povabilo umetnike, da se soočijo s poplavami letošnjega poletja.

Na razstavi so predstavljena dela umetnikov, ki so na različne načine obravnavali temo poplav. Nekatera dela prikazujejo neposredno poplavljene avtorje ali njihova dela, kjer je jasno vidna črta vode, ki je preplavila umetnikove ateljeje. Ta izrazita dela prinašajo globoko izpovednost in odsev trenutnega stanja.

Poleg predsednika društva, Zorana Ogrinca, so zbrane nagovorili podžupan Mestne občine Slovenj Gradec, Peter Pungartnik, ter direktor občinske uprave Mislinja, Blaž Šaloven.

Razstava “Dnevi visokih vod” bo odprta za javnost do konca januarja novega leta, kar omogoča obiskovalcem, da si ogledajo in dojamejo umetniške interpretacije ter izraze avtorjev na temo poplav.

Vabimo vas, da obiščete galerijo Kavka ter se poglobite v umetniški svet, ki odraža soočanje z izzivi, ki jih prinašajo naravne nesreče.

Vir: Turistično društvo Mislinja

Fotogalerija

Dogodki

V galeriji Kavka v Mislinji so odprli razstavo na temo "Dnevi visokih vod."