Search
Close this search box.

V Društvu Raum AU predstavili knjigo My Future Europe – Europe, My Future

Publikacija, ki so jo 13. septembra proslavili člani društva raum AU, je svoj prvi impulz prejela prav v Slovenj Gradcu, v sklopu projekta European Creative Camp.
Klasični predstavitvi so se člani društva izognili, saj ni šlo za predstavitev neke beletristike, temveč za knjigo, ki vsebuje kratke prispevke 30 avtorjev, starih do 30 let. Prispevki prikazujejo perspektive avtorjev na svet, v katerem bi si želeli živeti, njihove prioritete, oziroma ideje, ki so bistvene za prosperozno in plodno prihodnost, katero si nenazadnje vsi želimo.

 

 

Predsednik društva, Rado Carlo Poggi, je ob spremnem nagovoru poudaril, da je knjiga pravzaprav neke vrste deklaracija ljubezni do družbe in življenja samega, saj je  zastavljena kot začetni impulz nadaljnih debat o željenem jutri. Meni namreč, da se ne bo nič spremenilo, če o stvareh ne diskutiramo in da sprememba ni možna, če se zanjo nihče ne zanima.

Prisotni, številni gostje, so bili vseh generacij in iz različnih socialnih ozadij, prav tako kot tudi avtorji prispevkov v knjigi. Sodelovali so namreč mladi iz različnih Evropskih držav, kot tudi osebe iz bližnjega vzhoda ter Južne Amerike.

Knjiga je za 12 evrov na razpolago v prostorih društva raum AU, v stavbi bivše Komunale, kjer v povezavi z Mestno občino Slovenj Gradec nastaja inkubator alternativne kulturne ponudbe Slovenj Gradca. O tem na predstavitvi knjige Poggi ni veliko govoril, je pa izrazil zadovoljstvo, da se stvari pozitivno razpletajo in hkrati nagovoril vse prisotne k soustvarjanju tega konstruktivnega, civilnega angažmaja.

In tako kot pri vseh produktih, pa naj bo to knjiga ali umetnost, ki je prodana ali posredovana preko društva raum AU, bodo tudi tokrat prihodki od prodaje usmerjeni v nove kulturne projekte, s čimer si člani društva želijo prispevati k drugačnemu razumevanju trga umetnin ter umetniških izdelkov ter spodbujati soodgovornost posameznikov v lastnem kulturnem prostoru.

Dogodki