Search
Close this search box.

V Dravogradu svečano odprli Info center Geoparka Karavanke ter Dvorno kavarno (VIDEO in FOTO)

Danes je v Dravogradu potekala svečana slovestnost, na kateri so namenu predali info center Geopark Karavanke ter novo kavarno.

Dvorec Bukovje je bogatejši za novo Dvorno kavarno, ki so jo danes predli v uporabo. Prav tako pa so danes namenu predali tudi razstavno-informacijski center Geopark Karavanke, večnamenski prostor, kjer boste med drugim dobili vse informacije o Geoparku Karavanke. Hkrati pa bodo v novem prostoru potekale tudi različne delavnice in predavanja.

Ob današnjem svečanem dogodku so na prireditvi spregovorili Marijana Cigala, županja Občine Dravograd, predsednik Geoparka Karavanke, Gerhard Visotschnig, Simona Kalagarič, vodja območne enote Zavoda RS za varstvo narave Maribor, mag. Mojca Bedjanić, območna enota Zavoda RS za varstvo narave Maribor ter dr. Darja Komar iz Geoparka Karavanke.

VIDEO: Posnetek prenosa v živo

V prostorih informacijskega centra so si obiskovalci lahko ogledali tudi razstavo z naslovom »Dravit – svetovni popotnik iz Dravograda in »Zakladi nemirne reke«. V okviru današnjega dogodka, pa je bilo poskrbljeno tudi za glasbeni program.

FOTOGALERIJA: Svečano odprtje Info centra Geopark Karavanke

FOTOGALERIJA: Otvoritev kavarne

Več info sledi….

Danes je v Dravogradu potekala svečana slovestnost, na kateri so namenu predali info center Geopark Karavanke ter novo kavarno.