Search
Close this search box.

V Dravogradu so se predstavili pevski zbori v okviru revije Od Pliberka do Traberka

V Dravogradu je potekal že tretji izmed štirih letošnjih koncertov revije odraslih pevskih zborov Od Pliberka do Traberka.

V Dvorcu Bukovje v Dravogradu je v nedeljo, 24. marca 2024, potekal tretji koncert letošnje že 57. revije Od Pliberka do Traberka, na katerem je nastopilo sedem zborov, od tega dva iz zamejstva.

Revija Od Pliberka do Traberka že celih 57 let združuje in povezuje zbore mežiške doline, Dravograda in zamejstva. Gre za unikatno čezmejno sodelovanje, ki ima tudi izreden pomen pri ohranjanju slovenskega jezika onstran meje.

V Dvorcu Bukovje so natopili ŽPZ Korošice pod vodstvom Tatiane Drabysheuskaje, Skupina Sanje iz Žvabeka pod vodstvom Engelberta Logarja, Vokalni kvintet Ajda iz Prevalj pod umetniškim vodstvom Tatjane Krivec, MoPZ Mežiški knapi, katerih zborovodja je Luka Krof, MoPZ Foltej Hartman iz Pliberka pod vodstvom Špele Mastek-Mori, MoPZ Vres iz Prevalj, ki ga vodi Helena Buhvald ter Šaleški akademski pevski zbor iz Velenja pod vodstvom Danice Pirečnik.

Odlične zasedbe z vrhunskim repertoarjem so pripravile res pravo vokalno poslastico in navdušile polno dvorano. Koncert je strokovno spremljala Alenka Podpečan.

FOTOGALERIJA:

Vir: Robert Preglau, Vodja OI JSKD Dravograd

Dogodki

V Dravogradu je potekal že tretji izmed štirih letošnjih koncertov revije odraslih pevskih zborov Od Pliberka do Traberka.