Search
Close this search box.

V Dravogradu na ogled razstava Koroških likovnikov (FOTO)

V sredo, 7. septembra, je v cerkvi sv. Vida v Dravogradu potekalo odprtje razstave Koroških likovnikov, na kateri sodeluje 30 umetnikov iz celotne Koroške.

Gre za udeležence srečanja Koroških likovnikov, ki je na pobudo in v organizaciji Likovne sekcije KD Dravograd ob pomoči JSKD, JZ Dravit in KS Dravograd, potekalo v mesecu maju na planinskem domu Košenjak. Že takrat je bilo dogovorjeno, da se vsi udeleženci srečanja predstavijo v septembru na skupni razstavi. Za glasbeno popestritev so poskrbeli MoPZ Štefan Goršek-Čaki pod vodstvom Eve Mori. Razstava bo odprta do konca meseca septembra.

Ob tej priložnosti je bila predstavljena tudi razstava, ki je postavljena pred cerkvijo sv. Vida in bo prav tako na ogled do konca septembra. Gre za potujočo fotografsko razstavo dobrih zgodb, ki povezujejo Slovenijo z naslovom Evropska sredstva povezujejo. Z razstavo želi Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko prikazati pomen evropskih sredstev za razvoj in povezovanje na različnih področjih. Evropska sredstva nas namreč povezujejo na različne načine, vsak dan in na vsakem koraku. Povezujejo nas, ko se peljemo po novih cestah, kolesarskih stezah, ko prečkamo most ali takrat, ko pustimo avto na P+R parkirišču in se s kolesom odpeljemo v službo.

Evropska sredstva povezujejo otroke na urejenih igriščih, šolajočo mladino pri številnih dejavnostih, starejše pri druženju z mladimi, zaposlene pri vsakodnevnem delu. Evropska sredstva nas povezujejo pri skrbi za okolje, ohranjanju narave, pri pridobivanju novih znanj in razvoju podjetniških idej. Evropska sredstva nas povezujejo preko tisočih projektov, ki smo jih ustvarili skupaj. V vsaki občini, v vsaki regiji, širom po Sloveniji.

Na fotografski razstavi je predstavljenih samo nekaj lepih in uspešnih zgodb iz vseh 12 razvojnih regij, ki jih v Sloveniji pišemo z evropskimi sredstvi. Med njimi je tudi projekt z naslovom “Zagotovitev poplavne varnosti porečja Drave – Območje Meže z Mislinjo”, v katerega je vključena Občina Dravograd. Povezani jih želimo pisati še naprej. Razstava je nastala v sodelovanju z občinami Benedikt, Celje, Cirkulane, Grosuplje, Krško, Ljubljana, Lukovica, Mirna Peč, Murska Sobota, Novo mesto, Ribnica, Semič, Šentjur in Velika Polana in upravičenci sofinanciranih projektov.

FOTOGALERIJA

Besedilo: Robert Preglau, koordinator OI JSKD Dravograd

Dogodki

V sredo, 7. septembra, je v cerkvi sv. Vida v Dravogradu potekalo odprtje razstave Koroških likovnikov, na kateri sodeluje 30 umetnikov iz celotne Koroške.