Search
Close this search box.

V Dravogradu na ogled razstava Jožeta Kovača “Utrinki s podeželja”

Do konca meseca bo pod okriljem JSKD OI Dravograd in JZ Dravit v razstavnih prostorih Infopisarne Dravograd na ogled razstava likovnih del avtorja Jožeta Kovača.

Jože Kovač izhaja iz kmečke družine, svojo nadarjenost za risanje pa je izkazal že zelo zgodaj, kot otrok v osnovni šoli. Tako sploh ne čudi dejstvo, da so ga starši na prigovarjanje učiteljev poslali v srednjo oblikovalsko šolo. Po končani šoli se je zaposlil v Koroški tiskarni, vendar mu zaradi obilice dela ni uspelo razvijati svojega umetniškega talenta, zato se je v prostem času posvečal predvsem risanju s svinčnikom in tušem, ki ne vzame toliko časa kot slikanje z oljem, so pojasnili organizatorji.

Samostojna razstava “Utrinki s podeželja”

Po upokojitvi pa je našel več časa za likovno ustvarjanje in tako je nastala samostojna razstava z naslovom “Utrinki s podeželja”. Njegova dela predstavljajo predvsem tisto preprosto kmečko življenje kot se ga spominja še iz svoje mladosti, življenje polno dela in skrbi, pa tudi lepih in prijetnih trenutkov ni manjkalo. Vse to je upodobljeno v Jožetovih delih in kot je o njem napisal akademski slikar Denis Senegačnik, “Jože Kovač je pristen človek, ki vneto, redoljubno, z zanosom slika slike, ki so globoko pripovedne z velikim čustvenim nabojem polnim spominov preteklega časa.”

Zaradi omejitev pri združevanju v zaprtih prostorih posebne otvoritve razstave ni bilo, razstavo pa si lahko ogledate v času odprtja Infopisarne.

Iz JSKD Dravograd so še sporočili, da za julij pripravljajo območno likovno razstavo likovne sekcije Dravograd.

VIR: JSKD Dravograd

Dogodki