Search
Close this search box.

V Dravogradu je potekala 30. mednarodna likovna kolonija

Od četrtka, 5., do nedelje, 8. oktobra 2023, je v Dravogradu potekala jubilejna, 30. mednarodna likovna kolonija

Pod okriljem JSKD OI Dravograd, v sodelovanju z JZ Dravit in ZKD Dravograd, je med 5. in 8. oktobrom 2023 potekala jubilejna, že 30. mednarodna likovna kolonija. Na jubilejnem slikarskem srečanju, ki je potekalo v Dvorcu Bukovje v Dravogradu, se je srečalo 22 umetnikov iz Slovenije in Avstrije.

Zbrali so se v četrtek popoldne in pričeli z ustvarjanjem, ki je trajalo vse do sobotnega kosila, po katerem so ustvarjena likovna dela oddali za pripravo razstave. Razstavo zbranih umetniških del so otvorili v soboto, 7. oktobra 2023, ob 18. uri v Dvorcu Bukovje, kjer bo razstava na ogled v delovnem času Infopisarne vse do konca leta.

Za popestritev dogodka so poskrbeli fantje iz Dravograjskega seksteta, vse zbrane pa je pozdravil tudi podžupan občine Dravograd, Robi Plimon.

Na tokratnem mednarodnem slikarskem srečanju Ex tempora so sodelovali:  Ivan Podovšovnik, Stanislav Brodnik-Cico, Alojz Krevh, Roman Planko, Mili in Tone Pačnik, Ivanka Kraševec Prešern, Ivan Žan Prešern, Hermina Jeseničnik, Srečko Frühauf, Lojze Adamlje, Zvonka Pacek, Tomo Vojnovič, Blaža Fečur, Marija Strnad, Danica Lešnjak, Pavle Ščurk, Ivo Kolar, Karl Vejnik, Helmut Blažej, Albert Mesner in Branko Gajšt.

Prav tako je v počastitev zavidljivega, 30. letnega jubileja izšel tudi katalog udeležencev 30. likovnih srečanj z naslovom Umetnost in prijateljstvo.

Vir: JSKD OI Dravograd

Dogodki

Od četrtka, 5., do nedelje, 8. oktobra 2023, je v Dravogradu potekala jubilejna, 30. mednarodna likovna kolonija