Search
Close this search box.

V Dravogradu bodo s predstavitvijo knjige Irene Begush otvorili novo sezono bralne značke za odrasle

V Knjižnici Dravograd bodo začeli 12. sezono bralne značke za odrasle Korošci pa bukve beremo.

Skupni projekt Korošci pa bukve beremo v katerem sodelujejo koroške splošne knjižnice Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika, Knjižnica Ksaverja Meška Slovenj Gradec, Dravograd in Radlje ob Dravi, s katerim vzpodbujajo branje za odrasle, je vsako leto bolj živ. Njihov cilj je pet prebranih knjig, med katerimi je ena pesniška zbirka. Vsakega bralca na cilju čaka nagrada, med bralnim obdobjem pa srečanja z literati.

V Knjižnici Dravograd bo v četrtek, 10. oktobra 2019 ob 18. uri otvoritev 12. sezone bralne značke za odrasle na kateri se bo predstavila Irena Begush.

Irena Pajnik Beguš je pod imenom Irena Begush izdala roman Skrivnost v haremu. Napisala je tudi nekaj pesniških zbirk, v nastajanju pa je že njen drugi roman. Njene korenine izhajajo iz Dravograda, živi in ustvarja pa v Ljubljani. Več o sebi in o svojem delu bo potrebneje predstavila na otvoritvi.

SKRIVNOST V HAREMU:

Preeti Midelton, lepa trmoglavka, ki odrašča v Bombaju, že v rani mladosti pritegne temni pogled lepega vojaka plemiškega rodu. Ko pa se ji želi Callum Cochrane približati, jo pred njegovimi očmi ugrabijo in odpeljejo v harem. Callumu jo uspe rešiti, toda za kakšno ceno? Sam pride iz boja iznakažen, lepotica pa izgubi spomin in ne ve, kaj vse je žrtvoval zanjo. Preeti z očetom odpluje v London in začne obiskovati šolo za mlade dame, vendar kar naprej sanja o Indiji. Počasi se ji vračajo koščki spomina in ko jo na plesu pretrese pogled na iznakaženega moškega, nenadoma začuti, da ji ni popolnoma neznan. Se bo njeno srce pustilo zapeljati in bo utišalo razum? Je ljubezen, ki je vzklila pod indijskim soncem, dovolj svetla, da bo prebila senco njene zavesti tudi na Škotskem?”

VIR: Knjižnica Dravograd, Emka.si

Dogodki