Search
Close this search box.

Uspešno izveden koncert Godbe na pihala Ojstrica z gostjo Sašo Zamernik (FOTO)

Na Velikonočnem koncertu Godbe na pihala Ojstrica, ki naslednje leto praznuje že uspešnih 160 let delovanja, je bilo z dobro glasbo poskrbljeno za vse generacije, obiskovalce pa je nagovoril tudi predsednik godbe in poslanec v DZ Jani Prednik.

Včeraj, 27. aprila 2019, je v športni dvorani Špic D potekal že tradicionalni Velikonočni koncert Godbe na pihala Ojstrica z gostjo Sašo Zamernik, ki si je leta 2010 priborila nastop na Emi, sicer pa je širši javnosti poznana predvsem kot pevka narodno-zabavne glasbe. Včerajšnji koncert, ki ga je povezovala Anja Vajde, pa je dokaz, da se Saša zelo dobro znajde tudi v družbi godbenikov.

Člani Godbe na pihala Ojstrica so z dirigentko Evo Mori tudi tokrat pripravili čudovit glasbeni večer, s katerim so ponovno dokazali, da sodijo v sam vrh slovenskih godbenikov. Med množico obiskovalcev, ki jih je nagovoril predsednik Godbe na pihala Ojstrica Jani Prednik, ki je tudi poslanec v DZ, je bil med drugim tudi dravograjski podžupan Anton Preksavec.

Jani Prednik, Eva Mori in Anton Preksavec.

Prednik je ob tej priložnosti povedal: »Slovenci smo skozi vso našo zgodovino ponosno izkazovali, da smo domoljubi, ki jim je mar za kulturo. Od daljne preteklosti do ključnih trenutkov naše osamosvojitve in suverenosti sta narodno zavest negovali in ohranjali pesem in glasba. V naših rokah pa je, da ta odnos in ta duh kulture prenesemo na mlajše rodove. In to poslanico predano uresničuje odličen orkester, naša Godba na pihala Ojstrica, ki zaseda prepoznavno mesto v naši, še vedno mladi, državi. Daje ji pečat kulturne institucije in svojevrsten lesk. Pečat za prihodnost, ki celovito gradi svojo odličnost. Prisotna je ob vseh najpomembnejših trenutkih življenja. S svojo glasbo izkazuje čast najslovesnejšim dogodkom, z radostjo bogati vesele priložnosti ter dostojanstveno in spokojno spremlja bridke trenutke. Vse to … in še veliko več … je Godba na pihala Ojstrica.«

Prisotne je nagovoril predsednik Godbe na pihala Ojstrica, Jani Prednik.

Prednik se je tudi zahvalil članom ojstriške godbe za vložen trud, prizadevanja in vztrajnost, kar jih je pripeljalo tako daleč, da naslednje leto praznujejo nadvse uspešnih 160 let delovanja. »Ponosen sem in ponosni smo na vas. Čutimo in vemo, da je, ga je bilo in da še bo, v vaše ustvarjanje vloženega veliko truda, ki občudujoče odzvanja vedno znova v intimnem svetu umetnosti. Zahvala gre prav vsem, ki so in še pišejo zgodovino društva. V prvi vrsti ustanoviteljem, ki so pred 160 leti sanjali in zbrali dovolj poguma, da so sanje uresničili. Vsem kapelnikom, ki so s ponosom umetniško vodili orkester. Prav tako vsem umetnikom, ki s svojim talentom in strastjo omogočate, da je zvok našega društva tako prefinjen in edinstven. Seveda pa hvala vsem dosedanjim predsednikom, ki so tlakovali dediščino, ki jo bomo skupaj odgovorno in z zanosom nadaljevali. Posebna zahvala pa gre dosedanjemu predsedniku, gospodu Jaki Moriju, ki mi je nedavno predal žezlo vodenja društva. Jaka, iskrena hvala za vse, kar si in kar še boš doprinesel našemu društvu.«

Na Velikonočnem koncertu Godbe na pihala Ojstrica, ki naslednje leto praznuje že uspešnih 160 let delovanja, je bilo z dobro glasbo poskrbljeno za vse generacije.

Člani godbe, ki se med drugim ponašajo tudi s srebrno plaketo z državnega tekmovanja v Žalcu, na katerem so pred leti sodelovali in dosegli 84 točk, so na sinočnjem koncertu preigravali pesmi, kot so Billy Beatle Boogie, Harry Potter, Bohemian Rhapsody, Sinfonia classica, The Lion sleeps tonight, Triangle concert, Kapitan Rimek, Country roads …, s katerimi so poskrbeli za odlično vzdušje ter prijeten zaključek prazničnega dne.

Dogodki

Na Velikonočnem koncertu Godbe na pihala Ojstrica, ki naslednje leto praznuje že uspešnih 160 let delovanja, je bilo z dobro glasbo poskrbljeno za vse generacije, obiskovalce pa je nagovoril tudi predsednik godbe in poslanec v DZ Jani Prednik.