Umetniki iz Slovenije in Avstrije ustvarjali jesenske podobe Dravograda

Od četrtek, 1. oktobra, pa do nedelje, 4. oktobra, je bilo v Dvorcu Bukovje pisano dogajanje, saj se je zbralo 19 umetnikov in umetnic iz različnih krajev Slovenije ter trije iz sosednje Avstrije, ki so ustvarjali jesenske podobe Dravograda.
1

Udeleženci 27. likovne kolonije Ex tempore so se zbrali v četrtek popoldne, v petek dopoldne so se odpravili na ekskurzijo v Liaunigov muzej na Suhi, popoldne in v soboto dopoldne pa so ustvarjali. Časa ni bilo na pretek, saj so morala biti dela dokončana do sobote popoldne, ko so jih pripravili in izobesili na ogled za širšo javnost.

Kot so povedali umetniki, so bili pogoji za ustvarjanje odlični, saj so imeli slikarji na voljo kar 4 učilnice in seveda možnost slikanja tudi na prostem, ker tudi vreme služilo srečanju.

Odprtja razstave, ki je potekalo v soboto ob 18. uri, se je udeležilo precej obiskovalcev, ravno toliko, da so lahko vse sprejeli pod streho Dvorca in kljub temu zadostili vsem pogojem NIJZ. Za kulturno popestritev je poskrbela citrarka Amalija Skrube, vsi udeleženci pa so prejeli tudi priznanje JSKD za udeležbo.

Nastala so čudovita dela, ki bodo na ogled v Dvorcu Bukovje vse do konca meseca novembra.

Vir: Robert Preglau, koordinator OI JSKD Dravograd

Preberi še:  V ponedeljek 740 novih okužb, razmere na Koroškem se še vedno slabšajo

Dogodki

Prosta delovna mesta

Kaj bomo danes jedli?

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun