Taborniki za en dan Koroško priključili Evropski prestolnici mladih

FOTO: RKJ Ravne na Koroškem

Taborniki iz Raven na Koroškem in Slovenj Gradca, so se v soboto, 7.9.2013 udeležili Mestnega tabora v centru Maribora. Tako se je na evropski zemljevid mladih zapisala tudi Koroška.

FOTO: RKJ Ravne na Koroškem

Da je Maribor letošnja Evropska prestolnica mladih, verjetno ni potrebno poudarjati. V soboto, 7.9.2013 pa se je na evropski zemljevid mladih zapisala tudi Koroška, katere predstavniki, taborniki iz Raven na Koroškem in Slovenj Gradca, so se udeležili Mestnega tabora v centru Maribora. Na povabilo Roda XI. SNOUB Maribor je 22 koroških tabornikov pomagalo izpeljati akcijo propagande taborništva, kjer so udeleženci imeli možnost sprehoditi se skozi tabor, postavljen iz pravih taborniških šotorov, ognjišča in pionirskih objektov. Mladi so se lahko udeležili različnih delavnic ali pa se preizkusili v igri Človek ne jezi se v človeški velikosti.

Poleg pomoči pri izvedbi programa pa je bil namen koroških tabornikov tudi občino Ravne predstaviti v najboljši luči. Zopet so dokazali, da smo Korošci odprti in prijazni ljudje, ki vedno priskočijo na pomoč. Glede na poslanstvo in vizijo gre v prihodnje pričakovati, da bodo ravenski taborniki obrnili pomemben list v udejstvovanju mladih na koroškem, saj se tako številčno in programsko vedno bolj krepijo ter utrjujejo svoj položaj najmočnejše prostovoljne mladinske organizacije na Ravnah.

Napisal: Rok Franc, RKJ Ravne na koroškem

 

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.