Ta veseli dan kulture v KGLU letos z dvema posebnima dogodkoma

V KGLU bodo letošnji Ta veseli dan kulture obeležili z dvema prav posebnima dogodkoma. V mestu bodo odprli razstavo Zbirka v mestu, na Koroškem radiu pa bo predvajana prva v seriji oddaj Zaustavljeni spomini.

3. december je dan posvečen kulturi. Rojstni dan pesnika Franceta Prešerna je pred dvajsetimi leti postal Ta veseli dan kulture, dan, ko kulturne ustanove široko odprejo svoja vrata in obiskovalcem ponudijo brezplačne vsebine. “Prav radi bi vas tudi letos povabili v galerijo na ogled razstav, a ker zaenkrat to še ni mogoče, smo se odločili, da razstavo tokrat mi pripeljemo k vam,” so povedali v KGLU. Izbrana dela iz njihove zbirke si boste lahko ogledali na prostem, v samem mestnem jedru Slovenj Gradca. Razstava “Zbirka v mestu” bo v prazničnem mesecu na ogled v izložbah trgovin in lokalov na Glavnem trgu. Razstavo na prostem bodo odprli jutri.

V nedeljo, 6. decembra 2020, pa bo na Koroškem radiu ob 16.15 uri predvajana prva v seriji oddaj Zaustavljeni spomini. Kaj sporočajo javni spomeniki v Slovenj Gradcu in bližnji okolici vam bo v tedenskih nedeljskih utrinkih predstavil umetnostni zgodovinar, muzejski svetnik in kustos Koroške galerije likovnih umetnosti Marko Košan.

Preberite še: KGLU preko družbenih omrežij ohranja stik z obiskovalci

VIR: KGLU