Svoj knjižni prvenec je na Ravnah predstavila Mateja Verdinek Žigon

Korošica Mateja Verdinek Žigon je v Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika predstavila svojo prvo knjigo.

V Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika je v četrtek, 19. oktobra 2023, potekala predstavitev knjižnega prvenca mag. Mateje Verdinek Žigon, z naslovom ”Malo za šalo in veliko za res”.

Knjigo, ki nas popelje skozi številne duhovite šale, ki so lahko smešne na prvi pogled, a skrivajo globlje sporočilo, je avtorica predstavila skupaj s sinom, Žigo Kristijanom Žigonom, dogodek pa so obogatili pevka Nuša Perenda in kitarist Anže Paradiž ter Naja Verdinek s prebranima šalama.

Skozi pogovor sta se avtorica in sin dotaknila začetkov nastajanja knjige, vsebine in same sestave knjige, ter čudovitih ilustracij, ki bogatijo vsebino. Na praktičen način je Mateja predstavila, kako je knjiga zgrajena in prisotnim dala par drobtinic, ki jih ni v knjigi, a bodo lahko o njih zelo dolgo razmišljali in povzeli marsikaj dobrega.

Za konec dogodka so bili med občinstvo razdeljeni listki, na katerih je bila, v stilu knjige, zapisana šala in misel, ki je prisotne tisti večer spremljala. Predstavitev knjige je med poslušalci prejela močno odobravanje, čutila se je povezanost med sinom in mamo, ki sta pogovor opravila v sproščenem vzdušju in z vmesnimi osebnimi prispevki nemalokrat nasmejala poslušalce.

Vir: ravne.si

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments