Search
Close this search box.

Študenti pripravili virtualno razstavo Prežih.

Letos je 70. obletnica smrti koroškega pisatelja Lovra Kuharja – Prežihovega Voranca. Študenti ljubljanske univerze so pod mentorstvom assist.prof. dr. Urška Vrabič Brodnjak v počastitev pisatelju pripravili prav posebno razstavo.

Urška Vrabič Brodnjak iz Univrze v Ljubljani nam pove, da so se s študenti Naravoslovnotehniške fakultete, Katedre za informacijsko in grafično tehnologijo odločili, da obeležijo obletnico na poseben način. “Pri predmetih Grafična dodelava in Dodelava grafičnih izdelkov smo razvijali, načrtovali in izdelali grafične izdelke na omenjeno temo,” razloži in doda, da so študentje ustvarili kreativne, poučne in zanimive izdelke, ki na poseben način ponazarjajo Prežihova dela in njegovo življenje.

Grafične izdelke so razvijali študentje 2. in 3. letnika na smeri Grafičnih in interaktivnih komunikacij ter Grafične in medijske tehnike, pod mentorstvom doc. dr. Urške Vrabič Brodnjak.

Zaradi dane situacije s novim koronavirusom je komunikacija s študenti potekala zgolj na daljavo in so zato nastali izdelki zgolj v digitalni obliki. “V načrtu imamo, da izdelke do konca leta tudi realiziramo in izdelamo.” še razloži.

Virtualno razstavo si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Dogodki