Search
Close this search box.

Slovenjgradčanka s slikanico prejela bronasto priznanje na Natečaju za izbiro kulinaričnih in gastronomskih spominkov v Alpski Sloveniji

Slovenjgradčanka Tina Orter je na Natečaju za izbiro kulinaričnih in gastronomskih spominkov v Aplski Sloveniji prejela odlično bronasto priznanje za Slikanico Medvedek peče slovensko potico.

Kot je Tina povedala za Koroške Novice, je sredi avgusta prejela povabilo iz TIC Maribor, če bi morda želela sodelovati na Natečaju za izbiro kulinaričnih in gastronomskih spominkov v Alpski Sloveniji: “In potem se je vse odvilo kakor si nisem predstavljala – odlično –  med 41 udeleženci sem prejela bronasto priznanje. Hvaležna , da sodelujem s tako srčnimi ljudmi – hvala  TIC Maribor, še tukaj.

Turistična zveza Slovenije je partnerica projekta European Region of Gastronomy – Slovenija 2021 in je kot projekt prijavila izvedbo natečajev za izvirne gastronomske in kulinarične spominke;  za letošnje leto je bila izbrana Alpska Slovenija.

Slikanica Medvedek peče slovensko potico

 

Strokovno komisijo za izbor najboljših kulinaričnih in gastronomskih spominkov ter spominkov s področja kuhinjske  opreme so sestavljali: dr. Bojana Rogelj Škafar (Slovenski etnografski muzej), Darja Škufca Adlešič (Ministrstvo za gospodarstvo) in prof. dr. Janez Bogataj (Ambasador projekta ERG Slovenija).

Tričlanska komisija strokovnjakov je izbrala prejemnike zlatega, srebrnega in bronastega priznanja.

Slikanica Medvedek peče slovensko potico je prejela bronasto priznanje in je že odpotovala na IGCAT v Barcelono, kjer  jo bodo uporabili v promocijske namene oziroma uvrstili na mednarodno gastronomsko spominkarsko spletno stran.

Slikanica je izdana v slovenščini, angleščini, italijanščini, nemščini, francoščini, španščini, ruščini, švedskem in poljskem jeziku.

http://www.medvedek.si/

Dogodki