Search
Close this search box.

Slovenj Gradec: Na osrednji občinski slovesnosti ob dnevu državnosti bo prisotne nagovoril poslanec Dušan Stojanovič

Vabljeni na osrednjo občinsko slovesnost ob letošnjem dnevu državnosti, na kateri bo nastopil Pihalni orkester Slovenj Gradec z gostjo Ireno Vrčkovnik.

Skoraj triintrideset let je že od tedaj, ko je bila sedma kitica Prešernove Zdravljice v slovenskem hramu demokracije, tedaj še v Skupščini Socialistične republike Slovenije, prvič zapeta kot himna. Dogodek je bil pomembno simbolno dejanje prizadevanj za formalno uveljavitev slovenske narodne samobitnosti – ustanovitev lastne države slovenskega naroda, ki jo je slovenska skupščina razglasila 25. junija 1991. Odtlej nas je slovenska himna že ničkolikokrat povezala v veselju in ponosu ter v nas “budila up”.

Vljudno vabljeni, da se skupaj ponosno veselimo tudi ob letošnjem dnevu državnosti, ki ga bomo v Slovenj Gradcu zaznamovali v sredo, 22. junija 2022, z osrednjo občinsko slovesnostjo v atriju graščine Rotenturn. Proslava, na kateri bo nastopil Pihalni orkester Slovenj Gradec z gostjo Ireno Vrčkovnik, se bo pričela ob 20. uri. Nagovoril nas bo poslanec Državnega zbora Republike Slovenije Dušan Stojanovič,” so v vabilu za javnost zapisali na MO Slovenj Gradec.

Če vreme ne bo primerno za prireditev na prostem, bodo proslavo pripravili v Kulturnem domu Slovenj Gradec.

Proslavo si boste lahko v živo ogledali tudi na spletu na Facebook strani Koroški Novic.

Vir: MO Slovenj Gradec

Dogodki

Vabljeni na osrednjo občinsko slovesnost ob letošnjem dnevu državnosti, na kateri bo nastopil Pihalni orkester Slovenj Gradec z gostjo Ireno Vrčkovnik.