Search
Close this search box.

S koncertom v Pliberku se začenja 52. Srečanje pevskih zborov “Od Pliberka do Traberka”

Danes se s prvim koncertom v Pliberku začenja 52. Srečanje pevskih zborov “Od Pliberka do Traberka”, na katerem bo prepevalo približno sto pevk in pevcev iz šestih različnih zborov.

Naj spomnimo, da gre za najstarejšo čezmejno pevsko revijo v Sloveniji, ki je hkrati edina oblika čezmejnega mednarodnega kulturnega sodelovanja, ki se ponaša z zlato 50 letno tradicijo ter ima velik kulturni pomen in poudarek na medsebojnem sodelovanju pevskih zborov iz avstrijske in slovenske koroške regije. Sodelujoči zbori z udeležbo na reviji ohranjajo ter negujejo koroško pevsko literaturo in tradicijo, povezujejo in združujejo ljudi, vzdržujejo kakovost vokalne glasbe in krepijo ustvarjalnost, kar je pravzaprav tudi čar tega srečanja.

V pliberškem Kulturnem domu se bodo danes ob 19.30 predstavili: Ženski pevski zbor »Korošice« Društva upokojencev Ravne, Koroški oktet, Ženska vokalna skupina Deteljica KD Prežihov Voranc Ravne, Moški pevski zbor Foltej Hartman Pliberk, Oktet Suha in Mešani pevski zbor Jakob Petelin Gallus Celovec. Strokovna spremljevalka revije bo Danica Pirečnik.

Moški pevski zbor Prostovoljnega gasilskega društva Ravne.

Že jutri, 10. 3. 2019, pa se lahko v KD Črna na Koroškem udeležite drugega koncerta v sklopu 52. Srečanja pevskih zborov “Od Pliberka do Traberka”, s pričetkom ob 18.00, kjer bodo nastopili:  Moški pevski zbor Šentanelski pavri, Vokalna skupina Fellas, Mešani pevski zbor KPD Libeliče, Moški pevski zbor Šempetrski pavri, Moški pevski zbor Prostovoljnega gasilskega društva Ravne, Moški pevski zbor »Goršek Štefan Čaki« Šentjanž, Moški pevski zbor Kralj Matjaž Libuče. Strokovna spremljevalka revije bo prav tako kot v Pliberku Danica Pirečnik, program pa bo povezovala Špela Šavc.

Skupno se bo zvrstilo pet koncertov, predvidene datume in program najdete TUKAJ.

Dogodki