Search
Close this search box.

Razstava SLOWOODLIFE – Bivanje z lesom 2021

Na najvidnejših mestih po Sloveniji se širi zavest o prednostih bivanja z lesom, kakovostni leseni gradnji in dizajnu iz lesa.

Na pot po Sloveniji je krenila razstava Bivanje z lesom – SLOWOODLIFE. Po otvoritvenem dogodku v Kranju je te dni na ogled v Supernovi Qlandiji Kamnik. 28. julija nadaljuje pot v City Park Celje in gre potem naprej po najbolj obiskanih slovenskih lokacijah.

Razstava SLOWOODLIFE – Bivanje z lesom že več let prispeva k prepoznavanju lesa kot gradbenega in dizajnerskega materiala, ki daje priložnost za izdelavo tako hiš iz lesa, kot estetsko dovršenega pohištva oziroma opreme za delo in bivanje. Spodbuja pozitivni odnos do lesa, popularizira kulturo gradnje in rabe lesa ter omogoča kakovostnim proizvajalcem, arhitektom, ponudnikom, oblikovalcem in projektantom, da predstavijo svoje reference širši javnosti.

Na razstavi so predstavljeni najbolj kakovostni slovenski ponudniki lesene gradnje, pohištva in izdelkov iz lesa; vseslovenski road-show dogodek predstavlja izbor kakovostnih lesenih produktov in objektov, postavljenih v različnih geografskih in ekonomskih okoljih; poleg arhitekturne in vsebinske zasnove stanovanjskih, javnih, poslovnih in turističnih objektov, namenja prostor in dialog dizajnerski leseni opremi prostorov, pohištvu in projektom v lesu. Razstava je večjezična, s slovenskimi, angleškimi in nemškimi vsebinskimi opisi.

Kje jo lahko najdete
Razstava poteka na najbolj frekventnih lokacijah po vsej Sloveniji: Supernova Kranj, Supernova Kamnik (kjer se nahaja pravkar), City Park Celje, Bobrov center Rogaška Slatina, Aleja – trgovski center Ljubljana, Supernova Nova Gorica, Europark Maribor, City park BTC Murska Sobota … 
V digitalni obliki je na ogled tudi na multimedijskem portalu SLOWOODLIFE. Na tem spletnem mestu je objavljena tudi časovnica po zgoraj naštetih lokacijah.

OB OTVORITVI RAZSTAVE V KAMNIKU (5. JULIJA 2021) SO POVEDALI:

Liljana Vogrinec, direktorica podjetja SLOWOODLIFE, d. o. o.: “Razstava Bivanje z lesom je knjiga zgodb z zelo raznoliko vsebino. Govorijo o dizajnu, estetiki, funkcionalnosti in kakovosti bivanja, imajo pa eno samo rdečo nit: uporabo lesa, naravnega materiala, ki ga imamo v Sloveniji v izobilju.”

Danilo Anton Ranc, generalni direktor Direktorata za lesarstvo, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo RS: “Slovenija je dežela lesa, bogate in še žive dediščine gradnje iz lesa, pa tudi najsodobnejših tehnologij, lesne industrije in dizajna iz lesa. Kot ekološko prijazna surovina z izjemno širokim naborom lastnosti in uporabnosti predstavlja vrhunski material za industrijsko predelavo. Zaradi estetskih, strukturnih in okoljskih značilnosti je eden najpomembnejših materialov, ki omogoča gradnjo stanovanjskih, javnih in gospodarskih objektov pa tudi izdelavo pohištva in modernih oblikovnih izvedb dizajna za sodobnega uporabnika.”

Dr. Tomaž Kostanjevec, direktor javne agencije SPIRIT Slovenija:”Slovenci ohranjamo bogata tradicionalna znanja o obdelavi lesa, pospešeno razvijamo najnovejše tehnologije, v ospredje pa vse pogosteje postavljamo tudi odličnost oblikovanja. Prepričan sem, da lahko s takim pristopom, predvsem pa s premišljeno, kreativno in trajnostno uporabo lesa, ki vodi k inovativnim in funkcionalnim rešitvam, ustvarimo blagovne znamke, izdelke in storitve najvišje vrednosti, ki bodo svoj uspeh potrdile tako doma kot v tujini.”

Dušan Waldhütter, urednik in soustanovitelj portala SLOWOODLIFE: “Uporaba lesa na številnih področjih bivanja izpričuje štiri zgodbe, ki so nas zelo pomembne. V nacionalnem pogledu je les strateško pomembna naravna dobrina, v gospodarskem pogledu nudi les številne poslovne priložnosti našim podjetjem, ki jih lahko udejanjajo tako na domačem ko tujih trgih. V uporabniškem pogledu nam daje les izdelke, ki v vseh segmentih povečujejo kakovost bivanja, nenazadnje pa nam v okoljskem pogledu nudi priložnost za razogličenje. Les torej slovenski družbi prinaša izjemne koristi in bi jih še več, če bi ga še bolj uporabljali.”

O RAZSTAVI NA KRATKO:

Organizacija in izvedba:  SLOWOODLIFE, d. o. o.

Pokrovitelji razstave: Direktorat za lesarstvo, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo RS, in javna agencija SPIRIT Slovenija; Partner razstave: Geberit

Kontakt SLOWOODLIFE:  
office@slowoodlife.com 
gsm: 041 283 694 (Liljana Vogrinec)

gsm: 040 755 862 (Dušan Waldhütter)


Več informacij o razstavi:
Spletna stran razstave

Spletna stran SLOWOODLIFE

Predstavitveni VIDEO o razstavi BIVANJE Z LESOM 2021 najdete tukaj.

Vir fotografij:
Agencija Lotos (dovoljenje za uporabo z navedbo vira ob objavi novice o razstavi SLOWOODLIFE)

O SLOWOODLIFE:
Zakaj je naše poslanstvo ljubezen do ljudi in bivalnega okolja, izpovedana v lesu?»Ker verjamemo v les, naš tradicionalni slovenski naravni potencial, v njegovo koristnost, v okoljsko, socialno in gospodarsko priložnost, ki nam jo prinaša, in zdravo bivalno okolje, ki ga sooblikuje.  Ker lahko predelava 1 m3 lesa v izdelke uskladišči 1 t CO2, verjamemo, da lahko pametna raba lesa ne le dvigne kakovost bivanja, ampak pomembno prispeva k  bolj zdravemu okolju in bolj srečni družbi.«
Zakaj je to pomembno? »Z izbiro bivanjskega okolja svetu nekaj sporočamo: kdo smo, kakšne so naše vrednote, kako se opredeljujemo do družbenih, ekonomskih in ekoloških problemov … Ali o njih sploh razmišljamo? Osveščeni potrošniki razlikujejo podjetja in inštitucije, ki imajo pred očmi le povečanja prodaje, in tiste, ki želijo zares spremeniti in izboljšati svet. 
Pri SLOWOODLIFE smo ponosni, da se povezujemo s tistimi, ki pomembno soustvarjajo naš trajnostni napredek in novo skupno identiteto. Skupaj se zavzemamo za spremembe tudi na področjih, ki nas morda na prvi pogled ne zadevajo. To počnemo zato, ker vemo, da je konec nevtralnosti. Organizacije in vodje moramo zavzeti stališče, saj ne sprejemamo le odgovornosti  za  rast  svojih  organizacij,  ampak  za napredek družbe. Pozanimajte se, kako ravnajo tisti, pri katerih kupujete in s katerimi sodelujete. Razmislite, kakšen svet želite in izberite tiste, ki ustvarjajo boljšega.«

Dogodki

Na najvidnejših mestih po Sloveniji se širi zavest o prednostih bivanja z lesom, kakovostni leseni gradnji in dizajnu iz lesa.