Razstava na mostu v Dravogradu del čezmejnega projekta Gradimo mostove

Na starem mostu čez reko Dravo v Dravogradu, ki so ga pred leti obnovili in uredili za pešce in kolesarje, bodo ob 17. uri odprli razstavo fotografij del umetnikov Srečka Frühaufa iz Dravograda in Helmuta Blažeja iz Šmihela nad Pliberkom. Razstava je del čezmejnega projekta, odprtja se bo udeležil tudi koroški deželni glavar Peter Kaiser.

Idejni pobudnik projekta Gradimo mostove, katerega del je razstava v Dravogradu, je Gerhard Leeb iz avstrijskega Beljaka. Ta si je postavitve umetniških del na skupno 12 mostovih in treh hidroelektrarnah od Rožka v Avstriji do Dravograda v Sloveniji zamislil kot del prireditev ob oktobrski 100-letnici koroškega plebiscita.

Na mostovih razstavljajo različni umetniki, prvo razstavo v Avstriji v Rožku so že oprli, ta v Dravogradu je druga. Ostale bodo odprli v prihodnjih dneh, je za STA povedal vodja dravograjske izpostave sklada za kulturne dejavnosti Robert Preglau.

FOTO: JSKD. Razstavo sta pripravila umetnika Srečko Frühauf iz Dravograda in Helmut Blažej iz Šmihela nad Pliberkom. V programu bo sodelovala Godba na pihala Ojstrica. Odprtje razstave bo na dravograjskem mostu, v četrtek, 25. junija 2020 ob 17. uri.

V Dravogradu se s svojimi deli na temo, povezano z gradnjo hidroelektrarn in v to vključene vojne ujetnike, predstavljata Srečko Frühauf in Helmut Blažej. Na mostu bodo razstavljene velike fotografije njunih del, ki bodo na ogled do konca septembra letos. Hkrati danes v cerkvi sv. Vida v središču Dravograda odpirajo tudi razstavo njunih originalnih del in še potujočo razstavo v okviru projekta Gradimo mostove. Ta razstava bo v cerkvi na ogled do 17. julija.

Popoldanskega odprtja obeh razstav se bo udeležil tudi deželni glavar avstrijske Koroške Peter Kaiser, ki bo zbrane tudi nagovoril, prav tako idejni vodja projekta Leeb, dravograjska županja Marijana Cigala in predsednik Sveta koroške regije, vuzeniški župan Franjo Golob.

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila