Search
Close this search box.

Ravne bo stresel pravi Frpruh

Zasavska zasedba Orlek je v svojih 28 letih delovanja postala sinonim za “knapovski rock”, kot bi lahko poimenovali to glasbeno zvrst. Nekatere skladbe so že skoraj ponarodele, v njihovem bogatem opusu pa se skriva še precej biserov, ki so doslej ostali prezrti.

V svojem najnovejšem projektu so združili moči s komikom Matjažem Javšnikom. Predstava Frpruh prinaša obilo humorja, anekdot in pripovedi iz življenja rudarjev, prepletenih tako z največjimi hiti Orlekov kot tudi njihovimi manj znanimi skladbami. Po več uspešnih uprizoritvah bodo v četrtek, 19. aprila 2018, obiskali Ravne na Koroškem.

Čeprav je dogajanje izvorno postavljeno v zasavske revirje, pa se tudi degradirana Koroška s svojo rudarsko preteklostjo zlahka poistoveti s prigodami knapov, ki so, vajeni težkega življenja, znali še tako žalostno zgodbo zaviti v humor in na trpek vsakdan pogledati z optimizmom. Menda v njihovi družbi nikoli ni bilo dolgčas, kar pa velja tudi za Matjaža Javšnika in Orleke. Obiskovalci Kulturnega centra Ravne si lahko tako jutri ob 20.00 obetajo večer smeha in dobre glasbe in sploh strašen “frpruh” (kot so nam namignili ustvarjalci predstave, boste tam nemara tudi izvedeli, kaj to pomeni).

Dogodki