Prvi francoski film slovenjgraških gimnazijcev. Premiera že naslednji teden

Dijaki, ki so v zadnjih dveh šolskih letih na Gimnaziji Slovenj Gradec obiskovali predmet ITS C'est la vie ! (francoščina), so maja letos pod mentorstvom profesorice Nine Rainer Klančnik, filmskega režiserja dr. Uroša Zavodnika, glasbenika Aleša Gangla (Spektakularnost glasbe, ZircuS, Philom) in montažerja Nejca Sušca posneli omnibus kratkih filmov v francoščini.
8a9bee32-f960-ff04-7813-497203f8c50e
Dijaki so snemali film na Kmetiji Lešnik

Pod naslovom Paris 50 km film združuje štiri kratke filme, za katere so dijaki napisali scenarije, pripravili kostume, rekvizite in scensko oblikovali filmske sete na Kmetiji Lešnik v Golavabuki ter odigrali vse vloge, aktivno pa sodelovali tudi v procesu filmske in tonsko-glasbene montaže.

Filmi so si vsebinsko različni, v svojem bistvu pa vsi sledijo logiki slavnih Francozov iz preteklosti, ki se v različnih časovnih obdobjih znajdejo pred vrati Pariza. Tako v prvem filmu srečamo filozofa Renéja Descartesa, v drugem Coco Chanel, v tretjem Édith Piaf in v zadnjem kar dva, Jane Avril in Henrija de Toulouse Lautreca. Dijaki so v okviru projekta filmski atelje dali vse od sebe in izkazali neverjetno mero ustvarjalnosti in iznajdljivosti.

Po le dveh letih učenja francoščine so zmogli ne le napisati odlične scenarije za njihove kratke filme, ampak jih tudi odigrati in s pomočjo mentorjev pripeljati na pravo filmsko platno.
Premierno se bodo predstavili v Kulturnem domu Slovenj Gradec, v sredo, 28. 9. 2022, ob 18. uri.

Vstop je prost.

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.