Prijavite se na Mladinski umetniški natečaj in v obliki umetniškega dela predstavite utrinke iz svojega življenja med Peco in Uršljo goro

Mladinski Svet Ravne na Koroškem vabi vse mlade, da v obliki umetniškega dela na izviren način predstavijo utrinke iz svojega življenja med Peco in Uršljo goro. Rok za oddajo je do 31. 8. 2022

Natečaj govori o Življenju mladih na Koroškem. Organizatorji pozivajo vse mlade umetnike, da jih očarajo z opisom neponovljivosti lepot koroške regije, da so kritični do tega, kar mladim še manjka, da predstavijo svoj pogled na to, kako je biti mlad na Koroškem. Pozivajo, da jih presenetite s svojimi idejami in vizijo prihodnosti Koroške za mlade.

Sodelujete lahko s samostojno avtorsko vsebino v slovenskem jeziku oz. pesmijo koroškega avtorja/ljudsko pesmijo, ki pooseblja življenje na Koroškem.

Kdo lahko sodeluje?

Na nagradni natečaj se lahko prijavite mladi Korošci v dveh kategorijah. Prva starostna kategorija je od 6 do 14 let in druga starostna skupina od 15 do 30 let.

Kako se lahko sodeluje?

Sodeluješ lahko z literarnim prispevkom, glasbo, ki jo ustvarjaš/poustvarjaš, fotografijo ali likovnim izdelkom. Prispevek, ki bo poslan, ne sme biti že predhodno objavljen v drugem mediju. Tema vseh izdelkov naj bo življenje mladih med Peco in Uršljo.

LITERARNI PRISPEVEK: POEZIJA IN KRATKA PROZA

 • Naslov prispevka izbereš sam/a.
 • Zvrst literarnega prispevka naj bo: poezija ali  kratka proza.
 • Literarni prispevek naj ni daljši od ene tiskane strani (približno 500 besed).
 • Prispevek naj bo v .doc, .docx tekstovnem formatu.

GLASBENA UMETNOST – LASTNA SKLADBA ALI INTERPRETACIJA KOROŠKE PESMI

 • Naslov izdelka izbereš sam/a (če gre za lastno skladbo).
 • Zvrst prispevka naj bo skladba  – ustvariš lahko avtorsko skladbo ali se odločiš za interpretacijo zaigrane ali zapete koroške ljudske pesmi/pesmi koroškega avtorja/pesmi s koroško tematiko.
 • Za sodelovanje naj bo posredovana  povezava do  izdelka, ki je objavljen na spletu, ali mp3 zvočni posnetek.

LIKOVNA UMETNOST

 • Naslov izdelka izbereš sam/a.
 • Zvrst prispevka naj bo slika, risba, ilustracija ali kombinacija več likovnih tehnik.
 • Prispevek naj bo v .jpg ali .pdf formatu.

FOTOGRAFIJA

 • Naslov izdelka izbereš sam/a.
 • Zvrst prispevka naj bo fotografija.
 • Prispevek naj bo v .jpg formatu.

Oddaja prispevka

Prispevek naj bo oddan v zahtevani obliki po e-pošti na e-naslov ms.ravne@gmail.com, s pripisom: Mladinski umetniški natečaj Med Uršljo in Peco. Poleg poslanega izdelka naj bodo navedeni ime in priimek avtorja, starost in kraj bivanja.  Prispevke zbiramo od 25. 6. 2022 do 31. 8. 2022.

Rok za oddajo in sodelovanje v natečaju je 31. 8. 2022 (čas za oddajo prispevka je do 23.59 ure tega dne).

Ocenjevanje in nagrade

Najboljši izdelki vseh umetniških zvrsti obeh starostnih kategorij bodo objavljeni v isto imenovani knjižni izdaji Med Uršljo in Peco: O življenju mladih na Koroškem. Avtorji prispevkov, ki bodo objavljeni, bodo po izboru s strani imenovane komisije o tem predhodno obveščeni. Vsak avtor, čigar prispevek bo objavljen, bo svoj izvod knjige prejel na prireditvi, na kateri bo predstavljena tudi končna izdana knjiga z izbranimi prispevki, hkrati pa bo posebno nagrado prejelo 10 najboljših oddanih prispevkov (v vsaki umetniški in starostni kategoriji po en). Strokovno komisijo sestavljajo štirje strokovnjaki, vsak za svoje področje, in predstavnik Mladinskega sveta Ravne na Koroškem.

Vir: Mladinski svet Ravne na Koroškem