Search
Close this search box.

Poletna muzejska noč v Koroški galeriji v Slovenj Gradcu in na Ravnah. Na ogled tudi Komedija o artu

V soboto, 18. junija 2022, v sklopu Poletne muzejske noči vabljeni na brezplačen obisk Koroške galerije likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu in na Ravnah.

V soboto bo potekala 20. Poletna muzejska noč, ki se ji pridružuje vedno več slovenskih muzejev, galerij in drugih ustanov. Vrata bo med 18. in 24. uro na široko odprlo 80 ustanov v 62 krajih po Sloveniji in ob tem priredilo brezplačna posebna vodenja, razstave, delavnice, koncerte in druge dogodke.

Podrobnosti programa so dostopne na spletni strani Skupnosti muzejev Slovenije in na Facebook strani Poletna muzejska noč.

Na ta dan pa vabljeni tudi na brezplačen obisk Koroške galerije likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu in na Ravnah.

BREZPLAČEN VSTOP

  • 18.00–23.00: Koroška galerija likovnih umetnosti, Slovenj Gradec
  • 16.00–20.00: Koroška galerija likovnih umetnosti, Galerija Ravne

Poleg brezplačnega vstopa v obe galeriji vam ob nakupu publikacij nudijo tudi 20 % popust.

RAZSTAVE

* Na ta dan bodo zaradi predstave nekatera dela iz razstave Nove pridobitve 2010–2022 po 16. uri umaknjena.

Ob 19. uri vabljeni v Koroško galerijo likovnih umetnosti na monokomedijo z Miho Firštem z naslovom Komedija o artu. 

Ste vedeli, da je Mark Twain izumitelj sponke na ženskem modrcu? Da je Tolstoj svoj najslavnejši roman opisal kot “besedne smeti”, opero pa resno jemljemo zgolj po pomoti?

Komedija o artu razvija tezo, da uspešen vstop v svet pogosto “nedostopne” resne umetnosti ni potrebno teoretično znanje o zgodovini ali oblikoslovju umetniških izrazov, temveč zgolj enkratno srečanje z zares fascinantnim umetniškim delom, ki človeka prevzame in prepriča, da je lahko umetnost ena temeljnih sestavin kakovostnega in izpolnjenega bivanja. Predstava v odkrito “stand-upovski” maniri predstavlja zanimiva in izstopajoča dela, umetnost analizira iz različnih perspektiv in teorije pogosto nemudoma tudi eksperimentalno preverja. Nikakor ji ne uspe celovito obravnavati izbrane tematike, na večih mestih zanika samo sebe in ničesar ne ugotovi, postavi pa celo vrsto vprašanj. Mar ni to tisto, kar umetnost počne?

Besedilo in igra: Miha Firšt. Režija: Kristian Koželj. Scenografija: Matija Kovač. Produkcija: Hiša kulture Celje. Medijska podpora: Koroški radio. Vstopnine ni.

Vir: KUGL, STA

Dogodki

V soboto, 18. junija 2022, v sklopu Poletne muzejske noči vabljeni na brezplačen obisk Koroške galerije likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu in na Ravnah.