Search
Close this search box.

Ples senc pred dvorcem Rotenturn

Galerija sodobnih umetnosti Art.Con bo v sodelovanju z Mestno občino Slovenj Gradec, JZ Spotur Slovenj Gradec, Mladinskim svetom Slovenj Gradec,  Kulturnim društvom raum AU, Društvom glasbene spektakularnosti in Kulturnim društvom MAD v soboto, 29. avgusta na ploščadi pred dvorcem Rotenturn izvedla projekt Ples senc.

S projektom Ples senc se bosta občinstvu predstavili Katja Vravnik in Tea Kovše, ustanoviteljici Gledališča DELA, ki sta uprizorili 19 lutkovnih/plesnih performansov v zadnjih 7 letih.

Organizatorji pojasnijo, da bodo v času projekta Ples senc potekali naslednji dogodki: ob 10. 00 uri bo potekal Likovni lutkovni poligon, pri katerem gre za razvijanje motoričnih spretnosti skozi lutkovno igro. Namenjen je mladim in povezuje lutkovno animacijo z likovno in športno aktivnostjo, njegov cilj pa je aktivno “vključiti mlade v svet lutkovne domišljije, kjer je mogoče vse.” Ob 18. 00 bo Diskusija tu in zdaj, v okviru katere bodo povabljeni gostje poskušali “osvoboditi miselni tok obiskovalcev od vseh stereotipov in predstav, ter pri tem ustvariti vizijo foruma. Obiskovalcem bodo pomagali pri njihovem intelektualnem, emocionalnem in ustvarjalnem razvoju.” Ob 21 bo na ogled ulična predstava senčnega plesa v izvedbi Gledališča DELA Ime mi je Vida. “Vida pleše na ulici, presega okvirje in se osvobodi lastne sence. Gledalec hkrati gleda dva svetova – svet Vide in svet senc. Kateri je močnejši? Vida pleše in sence ji sledijo.”

Gledališče DELA uprizarja performativne predstave, dogodke in situacije. Z avtorskimi koncepti kritično zajema problematike današnje družbe in jih umešča v različne prostore, struktura gledališča pa temelji na prepletanju različnih umetnosti. V ospredju so gib, telo, lutka ter vizualni elementi in odnosi med njimi.

Preberite še: V Slovenj Gradcu so postavljali nove oblike mesta (FOTO)

VIR: Art.Con

Dogodki