Search
Close this search box.

Pet let koroške Univerze za 3. življenjsko obdobje

Univerza za tretje življenjsko obdobje je ena od priložnosti za dvig kvalitete lastnega življenja, druženja in širitev svojega obzorja tudi v času, ko smo formalno učenje že pustili za sabo, zaključili pa smo tudi aktivno delovno obdobje. Pod krovno organizacijo povezuje različne izobraževalne ustanove, ki ponujajo programe za starejše. Na Koroškem je to MOCIS, ki praznuje 5 let delovanja svojih programov Univerze za tretje življenjsko obdobje.

Ob obletnici so prav v tednu vseživljenjskega učenja včeraj pripravili praznovanje, ki je sledilo dopoldanski Paradi učenja. V goste so povabili prim. Mojco Senčar iz združenja Evropa Donna, ki je v sproščenem pogovoru spregovorila o pomenu učenja za zdravje, kar je tudi letošnji slogan Tedna vseživljenjskega učenja. Zbrane je nato pozdravil župan MO Slovenj Gradec Andrej Čas, nagovorili pa sta jih tudi direktorica MOCIS-a Sonja Lakovšek in vodja PO U3ŽO Nevenka Gutenberger. V videopredstavitvi so prikazali nekaj vtisov udeležencev Univerze, najpogumnejši pa so se predstavili na odru. Tako smo si lahko ogledali nastop udeležencev programa Zumba Gold in Francoščina.

Ob prireditvi pa si je bilo mogoče ogledati tudi razstavo likovnih izdelkov udeležencev programa Raziskovanje lastnega likovnega izraza.

 

FOTO: FotoBeležnica Nika Hölzl Praper

 

Dogodki