Search
Close this search box.

Pestro dogajanje v Slovenj Gradcu še zadnji vikend pred prazničnim decembrom

Tudi zadnji vikend v novembru nas v Slovenj Gradcu čaka pestro dogajanje.

Še zadnji novembrski vikend, preden se začne najbolj prazničen mesec v letu, nas v Slovenj Gradcu čaka pester nabor dogodkov. Za vsakogar se bo nekaj našlo, pa naj bodo to ustvarjalne delavnice, koncert ali samo večerni sprehod po mestu.

Nocoj, 24. novembra 2023, nas ob 18. uri v Koroški galeriji likovnih umetnosti čaka otvoritev razstave domačinke Katje Felle, z naslovom Skrito/Cache. Katja Felle, ki je razstavljala že v mnogih galerijah tako doma kot v tujini, v tokratni razstavi na svojih slikah upodablja predmete in delčke sodobne tehnologije, s katerimi vzpostavlja vez med zgodovinskim medijem slikarstva in sodobno tehnologijo. S tem išče povezavo z zasloni, ki jih dnevno videvamo, a njen namen ni samo ponavljati in upodabljati te prizore, temveč opozoriti na množico zakodiranih dejstev, ki se skrivajo v ozadju in jih lahko razvozla le človeški um.

Jutri, v soboto, 25. novembra 2023, boste lahko v okviru Bernekerjevih družinskih ustvarjalnic sodelovali v Delavnici vezenja z umetnico Majo Pučl. Ob ustvarjalnici, ki se bo odvijala v Koroški galeriji likovnih umetnosti od 11. Do 12. ure, bodo udeleženci ob šivanju z volneno prejo na platno iskali svojo ”rdečo nit.” Za delavnico so potrebne predhodne prijave, zaradi omejenega števila mest. Vse potrebne informacije boste našli TUKAJ.

Prav tako jutri, 25. novembra 2023, bodo tako najmlajši kot malo starejši uživali v predstavi Sapramiška, ki jo bo ob 10.30 uri uprizorili igralci Lutkovnega gledališča Ljubljana v Kulturnem domu Slovenj Gradec. Predstava, ki govori o prebrisani in hrabri Sapramiški je namenjena občinstvu starosti od treh let naprej, vstopnice po ceni 7€ pa bodo na voljo na dan predstave. Več informacij o predstavi najdete TUKAJ.

V koncertni dvorani rojstne hiše Huga Wolfa bo jutri, 25. novembra, ob 18. uri potekal koncert pihalnega kvinteta makedonske filharmonije Phil-harmonic Five, v sestavi: Elena Dojčinova na flavti, Vladimir Lazarevski na oboi, Zdravko Angelov na klarinetu, Goran Janev na pozavni in Vančo Stojanovski na fagotu. Vstopnine ni. Več o dogodku lahko izveste TUKAJ.

Da pa bo jutrišnji večer tudi poln smeha, bo v Ars Cafeju poskrbel Tin Vodopivec s svojo stand-up predstavo. S svojim humorjem, ki temelji na vsakodnevnih izkušnjah, bo navdušil čisto vse generacije. Za ogrevanje pa bosta poskrbela Blaž Curk in Jan David Kljenak. Za stand-up večer, ki se začne jutri, 25. novembra, ob 20. uri, so potrebne rezervacije, cena vstopnice pa znaša 10€. Več informacij najdete TUKAJ.

V Slovenj Gradcu nas čaka vikend, poln zanimivih dogodkov, zato si le privoščite obisk katerega od njih.

Dogodki

Tudi zadnji vikend v novembru nas v Slovenj Gradcu čaka pestro dogajanje.