Search
Close this search box.

Oktet Suha se z uspešnimi gostovanji pripravlja na Festival Suha-Dravograd

Oktet Suha z avstrijske Koroške že vrsto let uspešno sodeluje s slovenskimi kulturnimi organizacijami. V zadnjih tednih so kar trikrat gostovali v Sloveniji in Italiji.

Konec aprila se je oktet v Šempasu pri Novi Gorici udeležil mednarodnega glasbenega festivala „Domovina je ljubezen”. Sodelovale so glasbene in folklorne skupine iz Slovenije, Hrvaške, Madžarske in Avstrije. V začetku maja so se odzvali povabili dekliške skupine Jubilus in s koncertom obiskali Oplotnico.

Minulo soboto je Oktet Suha gostoval v Italiji. V Bazovici pri Trstu je tamkajšnja moška vokalna skupina Lipa priredila svojo tradicionalno revijo moških skupin »Fantje pojejo na vasi«. Poleg gostiteljev so nastopili še mladi oktet filozofske fakultete v Ljubljani ter Oktet Suha, ob tem pa so še izpostavili zanimivo posebnost: vse tri moške skupine vodijo ženske.

V domači Suhi bo Oktet Suha nastopil 2. junija na slavnostni prireditvi ob 60. obletnici občine Suha, nato pa še na 26. Festivalu Suha – Dravograd, katerega glavni organizator je in ki bo 15. in 16. junija privabil vrhunske vokalne skupine iz Avstrije, Slovenije, Hrvaške in Italije.

Dogodki