Search
Close this search box.

Novo leto, nova sezona Gledališke šole na Ravnah

Na Ravnah se začenja že četrta sezona Gledališke šole.

V sredo, 15. januarja 2020, ob 16:30 se v prostorih Kulturnega centra Ravne na Koroškem pričenja kulturno umetniško izobraževanje na področju gledališča. Mentorici Tea Kovše in Katja Vravnik, ki že 4. sezono vodita sklop gledaliških, lutkovnih in plesnih delavnic vabita, da se Gledališki šoli pridružite vsi, ki vas zanima igra, ples, pisanje scenarijev, scenografija, kostumografija, lutkovna animacija in druge enako pomembne vloge.

Ne zamudite delavnic s Katjo Vravnik in Teo Kovše.
Foto Clas-Olav Slotte FIXED

Tea Kovše nam je povedala: “V gledališkem kolektivu, ki ga bodo sestavljali udeleženci, bomo ustvarili končno produkcijo – predstavo.” Cilj delavnice je ustvariti lastno avtorsko gledališko predstavo, katere premiera bo v okviru Svobodnega abonmaja 19.5.2020.

V letošnji sezoni boste raziskovali pripovedovanje lastnih življenjskih zgodb skozi predmete in sence. Izhodna točka bosta projekt OSEBNO JE POSEBNO in metode PLES SENC. Tea je še dodala: “Skupaj bomo snovali scenarij ter določili gib. Povabljeni, da se vidimo v živo. Za udeležbo ne potrebujete predhodnega znanja ali mišic na telesu. Radovednost je največja vrlina.”

Cilj delavnice je ustvariti lastno avtorsko gledališko predstavo.
FOTO: Špela Peruš

Gledališče DELA predstavo  15+
VSAKO SREDO 16:30 – 18:30, Kulturni center Ravne
PRIČETEK
: 15. JANUARJA (trajanje 5 mesecev)
Mentorici: Tea Kovše in Katja Vravnik
Obisk delavnic je brezplačen.
INFO in PRIJAVA: 
kulturna@zraven.si, 051/689-343, Tea

Na Ravnah pa je decembra lani potekal večer pripovedovanja osebnih zgodb, kjer so udeleženci imeli priložnost spoznati predmete, ki jih posameznice nosijo s seboj skorajda celo življenje. Ti predmeti pa prav zaradi tega postanejo posebni ter osebni. Z dogodkom so zaključili sklop delavnic Osebno je posebno. Odpirala so se mnoga vprašanja, pripovedovale so se zgodbe… Več TUKAJ.

V Slovenj Gradcu pa se lahko udeležite Filmske šole, ki jo pripravljajo ustvarjalci festivala animiranega filma Zebra in filmskega festivala SHOTS. Več o šoli pobrskajte TUKAJ.

Dogodki