Šuler: Trudil se bom poiskati nove, inovativne načine, kako vzdrževati obstoječ nivo kulture in njeno dostopnost v vsakdanjiku ljudi

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti Območna izpostava Slovenj Gradec ima novega novega vodjo z mednarodnimi izkušnjami. Njegova želja je, približati se ljudem ter z večjo uporabo sodobno medijskih pristopov in družbenih omrežij omogočiti večjo dostopnost za vse deležnike v kulturi.
Mihael Suler

Z letošnjim januarjem je novi vodja Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti slovenjgraške območne izpostave postal Mihael Šuler. Šuler, ki je po izobrazbi profesionalni glasbenik je bil dolga leta aktiven v glasbenih vodah, tako doma kot v tujini. Novi vodja je tudi študij opravljal v tujini, specializacijo v Švici in ima mednarodne izkušnje poučevanja in mentorstva.

Šuler pove, da je nivo kulture v Mislinjski dolini na zavidljivem nivoju ustvarjanja, saj so ustvarjalci zelo dobri. Določena društva so kljub pandemiji obstala in ustvarjala.

Kot še doda, lahko zaradi trenutnih razmer v kratkoročni prihodnosti pričakujemo manj dogodkov ter manj možnosti za druženje, zato se bo sam trudil poiskati nove, inovativne načine, kako vzdrževati obstoječ nivo kulture in njeno dostopnost v vsakdanjiku ljudi.

Njegova želja je, približati se ljudem ter z večjo uporabo sodobno medijskih pristopov in družbenih omrežij omogočiti večjo dostopnost za vse deležnike v kulturi. Pri tem doda, da le-ta ne morejo nadomestiti osebnega stika med vsemi deležniki, v danih razmerah pa lahko vseeno pomenijo korak naprej. Vsekakor pa ostaja velika želja po druženju, srečevanju, ustvarjanju in seveda, da se tudi na kulturnem področju začne čimprej dogajati v živo.

Za konec Šuler še doda, da se zaveda, da ima v naših krajih, kjer je kultura osnovni prepoznavni element, takšno delovno mesto še posebno težo in pripadajočo odgovornost. “Ravno zato v njem vidim primeren izziv za svoje nadaljnje udejstvovanje na tem področju ter tudi priložnost za osebnostno rast.”

Preberi še:  Janja Garnbret brezhibna v kvalifikacijah, v polfinalu tudi Zan Lovenjak Sudar in Gregor Vezonik

prijavi se

prijavi se v svoj račun