Nič ne ustavi ustvarjalnosti!

Pročelje HUB-a (habitat za razvoj profesionalne nevladne kulturne dejavnosti), kot stavbo bivše komunale imenujejo člani 12 nevladnih organizacij, ki tam ustvarjajo, je v sklopu projekta Živela ustvarjalnost! postala galerija na prostem.
129512891_309620710173798_7027347771096622279_n

Živela ustvarjalnost! je projekt, ki ga člani raum AU z namenom približevaja fascinacije in koristnosti kreativnega v vsakdanjem življenju, realizirajo že drugo sezono zapovrstjo.

Tudi letos so k sodelovanju povabili ustvarjalce, ki se izražajo z različnimi tehnikami, s čimer so, kot pove vodja projekta, Rado Carlo Poggi, zaobjeli široko paleto kreativnih možnosti – glasbeno ustvarjanje, tekstopisje, video in avdio produkcijo, zvočne slike, vizualno umetnost, esejizem in ustvarjanje živega, konkretno bonsajev – in s čimer so, prav zaradi pestrosti, uspeli nagovoriti zelo širok krog deležnikov. Izvemo, da je vsak, pri projektu sodelujoči kreativec, realiziral 10-dnevno razstavo, vodstva po razstavi in ustvarjalno delavnico, slednjo z namenom dodatno osvetliti sam proces ustvarjanja.

Za realizacijo zadnjega dogodka v nizu letošnje edicije Živela ustvarjalnost!, ki je potekal 1. decembra, je bila projektna ekipa primorana, zaradi ukrepov, povezanih s Covid-19, nekoliko prilagoditi izvedbo. Otvoritev je zato potekala virtualno, delo pa so na ogled postavili na prostem. 
Dodana vrednost tokratne izvedbe, kot pove Poggi, je tudi ta, da se predstavljata dva kreativca, Urša Halilovič in Aljaž Kitak, ki rokujeta vsak s svojo tehniko izražanja – vizualna umetnost in esejizem – kar je predstavljalo svojevrsten izziv predvsem za umetnika sama.

Tekom virtualne otvoritve je družboslovec Aljaž Kitak prebral za to priložnost napisan esej “Podobe iz sanj”, vizualno delo“…but my plans still feature today’s sun”, akadademske slikarke Urše Halilovič, pa je na ogled na prostem, na billboardu velikosti 3×3 metre, inštaliran na pročelju HUB-a.

Vabljeni torej k ogledu vizualnega dela, na Partizansko pot 12, Slovenj Gradec in k prebiranju eseja, ki ga, spoštovani bralci, najdete spodaj. 

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.