fbpx
.
.

Nekaj med “čistim nič in nekaj povsem novem” (FOTO)

Razstava Anastazija Pirnat: Tekstura izbrisa je v raum AU na ogled do konca meseca. Vabljeni!

Anastazija Pirnat z razstavo Tekstura izbrisa, ki je do konca meseca na ogled v raum AU, skozi vzpostavljanje odnosa med zapisom in njemu nasprotnim izbrisom, preiskuje pomen zapisa ter konstruira nove pomene, nove slike, skulpture.

Tekstura izbrisa je še nezaključena serija del, ki so nastala in nastajajo z gestami izbrisa kot načinom gradnje slikarske forme. Površine slik so sestavljene iz knjig, pri čemer avtorica raziskuje “kakšne oblikovne in konceptualne potenciale nosijo knjige kot material, ki zaradi zgodovine svojega pomena kot prvotni nosilec zapisa že zgolj s formo sam sugerira gradnjo novih pomenov. Z izbrisom njihove vsebine na prvo mesto postavljam formo. Tako niso več dojete zgolj kot sredstvo absorbiranja, temveč tudi kot objekti; ne nagovarjajo več z besedilom, ampak z golo prisotnostjo, ki pa je hkrati tudi izpraznjenost: na mestu, kjer naj bi stali znanje, jezik, pisava, je zdaj prisotna njihova odsotnost.” 

Palmyra, 230×170 in Tekstura izbrisa II, 205×155

Izvemo tudi, da knjige, ki jih je Anastazija Pirnat uporabila pri svojem delu, niso vnaprej določene, saj ne gre za negacijo določene vsebine – ta je pomembna zgolj v kontekstu lastne naključnosti. Izbrane so kot fizični objekti, predvsem s stališča videza, oblike ali velikosti, njihova raba pa je hkrati konstruktivna in destruktivna.

Razstava Anastazija Pirnat: Tekstura izbrisa je v raum AU, Partizanska pot 12, Slovenj Gradec, na ogled do konca meseca. Prisrčno vabljeni!

Dogodki

januar 2020
Trenutno ni dogodkov.

Zadnja obvestila

Close Menu