Natečaj Future Architecture: priložnost za ustvarjalce in mislece, da predstavijo svoje ideje

Mednarodna platforma Future Architecture, ki jo vodi Muzej za arhitekturo in oblikovanje, vabi obetavne talente s področja arhitekture, krajinske arhitekture, urbanizma, oblikovanja, inženirstva in umetnosti ter vse, ki se strokovno posvečajo vprašanjem prihodnosti arhitekture ter življenjskega prostora, da jim pošljejo svoje zaključene ali nedokončane projekte, teoretske ali konceptualne predloge ter ideje za prostorske, socialne ali kulturne inovacije ter se tako pridružijo razpravi na temo "Landscapes of Care".
8e144fb3-20cd-410d-b802-867c41547f50

Priložnost za ustvarjalce in mislece

Poziv za ideje platforme Future Architecture je več kot natečaj, so zapisali v MAO. “Je priložnost za ustvarjalce in mislece, da predstavijo svoje ideje ter jim zagotovijo vidnost in široko evropsko občinstvo. Uspešna prijava na natečaj pomeni priložnost za izmenjavo projektov in predlogov s kolegi strokovnjaki z vsega sveta ter sodelovanje v programih uglednih evropskih institucij – muzejev, galerij, festivalov, bienalov in založniških hiš, ki vam lahko pomagajo na poti do strokovne uveljavitve.” Dodali so, da je v štirih letih na natečajih platforme s skoraj 2000 idejami sodelovalo preko 3000 obetavnih ustvarjalcev z vsega sveta.

Spodbujajo dialog in raziskave o družbenih izzivih

V letu 2021 bo platforma Future Architecture raziskovala dinamiko solidarnosti in kolektivne samoorganizacije, omrežja zaupanja na nivoju sosesk ter značilnosti prehodnih skupnih prostorov in dejavnosti, so pojasnili v MAO in dodali, da je namen prihodnjega programa Future Architecture sprožiti dialog o izzivih družbe, ki se sooča z miti kapitalizma, kot so neprestana rast, poveličevanje nacionalnih meja in identitet ter s težavani zaradi varčevalnih ukrepov in z njihovimi posledicami.

Rok za prijave je 6. januar 2021, na poziv platforme pa lahko posredujete projekte, ki obravnavajo sistemske spremembe ali pa so prilagojeni za točno določene okoliščine in naloge, ter projekte, ki raziskujejo nove oblikovalske procese in metodologije.

V MAO so pojasnili da bodo izbrani prijavitelji vključeni v Evropski program arhitekture za leto 2021, ki letos poteka pod naslovom Landscapes of Care (Pokrajine skrbi). Prva priložnost za predstavitev zmagovalnih idej bo februarja 2021 na vsakoletni Ustvarjalni izmenjavi, ki bo tokrat potekala v digitalni obliki v okviru Future Architecture Rooms, nekonvencionalnega virtualnega okolja za predstavitve, predavanja in spoznavanja. Izbrani prijavitelji bodo povabljeni k sodelovanju pri ustvarjanju prihajajočega programa organizacij članic platforme Future Architecture, so še poudarili pri MAO.

Več informacij o natečaju najdete tukaj.

VIR: MAO

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije