Search
Close this search box.

Najlepši utrinki 15-letnice Kmkc Kompleks, ujeti v objektiv (FOTO)

Pretekli vikend je Koroški mladinski kulturni center (Kmkc) Kompleks z dogodki proslavil 15 let delovanja. Praznovanje je potekalo vse od četrtka, 28. 11. 2019, do sobote, 30. 11. 2019.

Skozi leta je Kmkc Kompleks postal zatočišče glasbi, kulturi, umetnosti, neformalnem izobraževanju in predvsem prostoru, ki združuje mlade ter mlade po srcu. Koroški s svojim delovanjem ponuja mesečno okoli 10 dogodkov s kvalitetno, velikokrat bolj alternativno vsebino, s katerimi mladim in ostalim ponujajo možnost manj komercialne kulture ter neformalnega izobraževanja.

Praznovanje častitljive 15. obletnice Kompleksa se je pričelo že v četrtek, 28. novembra ob 19.00, z bogato razstavo fotografij, ki so jih skozi leta v objektiv ujeli številni fotografi. Obiskovalci so se z njihovo pomočjo lahko sprehodili skozi nepozabne koncerte, trenutke in posebne dogodke, ki so jih ustvarili v 15-ih letih.

Dan kasneje, petek 29. november, ob 20.00, je bil namenjen osrednjemu dogodku, ko sta s pozdravnim nagovorom zbrane najprej nagovorila direktor Urada Republike Slovenije za mladino, Tin Kampl in župan Občine Ravne na Koroškem, dr. Tomaž Rožen. Predstavili so tudi poseben video, kompilacijo odličnih želja raznolikih ustvarjalcev in posameznikov, ki so skozi leta bili del zgodbe. Večer se je zaključil s koncertom Milan Kamnik banda, ki je predstavil tudi novi CD.

Sobota, 30. november, s pričetkom ob 20. uri, je pripadla Nekompleksnemu kvizu o Kompleksu, kjer so gostje lahko preizkusili svoje znanje in osvojili lepe nagrade.

Kako zelo pestro je bilo, se s pomočjo spodnje foto galerije prepričajte sami!

Vir: Kmkc Kompleks

Dogodki

Pretekli vikend je Koroški mladinski kulturni center (Kmkc) Kompleks z dogodki proslavil 15 let delovanja. Praznovanje je potekalo vse od četrtka, 28. 11. 2019, do sobote, 30. 11. 2019.