Search
Close this search box.

Na velikonočni ponedeljek vabljeni na kulturno prireditev in razstavo Milana Pika

V okviru že tradicionalne prireditve, ki jo na Šentanelu pripravijo vsako leto na velikonočni ponedeljek, vabljeni tudi na ogled razstave Milana Pika.

V okviru že tradicionalne prireditve, ki jo na Šentanelu pripravijo vsako leto po koncu postnega časa, vas upokojeni Milan Piko iz Mežice vabi na razstavo ročnih izdelkov iz papirja. Njegove umetnine bodo na ogled v dvorani gostišča Marin na Šentanelu, v ponedeljek, 22. aprila, med 9.00 in 17.00 uro. Kulturna prireditev pa se začne ob 9.15 v dvorani gostišča Marin.

Prireditev, ki jo na Šentanelu prirejajo že tradicionalno na velikonočni ponedeljek, je posvečena vsem krajanom, materam, očetom, babicam, dedkom, nanjo pa ste vabljeni tudi vsi ostali ljubitelji smeha, petja in glasbe, od blizu in daleč. Organizatorji, Kulturno društvo Šentanel in Krajevna skupnost Šentanel, v sodelovanju s šentanelsko šolo in gledališko skupino Koroškega medgeneracijskega centra Ravne na Koroškem, tudi tokrat obljubljajo pester kulturni program, ki je namenjen vsem generacijam. Pred in po prireditvi, pa vabljeni tudi na ogled razstave Milana Pika.

Kulturno prireditev si lahko ogledate v ponedeljek, 22. aprila, ob 9.15 v dvorani gostišča Marin.

Foto: Arhiv Koroške Novice

Naj spomnimo, da je Milan Pikov zadnjih dveh letih zgibal približno sto tisoč listov papirja iz katerih so z origami in kviling tehniko, ki ju občasno kombinira tudi z lesom, nastali čudoviti izdelki od slik za na steno do labodov, vaz, košar … Hkrati je tudi ponosen lastnik motorja, za katerega se zanimajo kupci iz celotne Slovenije, vendar kot je povedal ljubiteljski ustvarjalec, ga je naredil zase in za razstave, tako da ni naprodaj. Občasno pa izdela še kakšen bonsaj ali kaj iz lesa, kakšno mesoreznico ali pa okrasek.

Preberite: Mežiški upokojenec Milan Piko v dveh letih zgibal približno sto tisoč listov papirja.

Na ogled bodo vsi izdelki, ki jih je Milan ročno izdelal v zadnjih dveh letih. Kot je dejal, si boste lahko ogledali približno 30 njegovih umetnin, seveda pa vam bo tudi z veseljem pokazal postopek izdelave različnih izdelkov.

Če boste slučajno zamudili tokratno razstavo, naj vas nič ne skrbi. Milanovi izdelki bodo na ogled tudi v okviru srečanja »Pod lipo sred vasi pesem zadoni«, ki bo potekalo 30. 6. 2019 od 11.00 do 16.00 pri Marinu (Miler) na Šentanelu. Na njem pa je lani sodelovalo preko 120 nastopajočih, ki jih je prišlo podpret približno 350 obiskovalk in obiskovalcev od blizu in daleč.

Več o prireditvi »Pod lipo sred vasi pesem zadoni« si lahko več preberete TUKAJ.

V okviru že tradicionalne prireditve, ki jo na Šentanelu pripravijo vsako leto na velikonočni ponedeljek, vabljeni tudi na ogled razstave Milana Pika.